Újra Eleven Design Hétvége Dél-Budán

2014.09.26. 09:41 Módosítva: 2014.09.26. 10:36
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Design Hét részeként rendezi meg újra a Kult11 Egyesület az Eleven Design Hétvégét október 3. és 5. között a Bartók Béla úton. A háromnapos kulturális esemény és design hétvége célja, hogy a környék lehetőségeire irányítsa a figyelmet.

A szervezők, az először 2014. májusában megrendezett Eleven Design sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy október 3. és 5. között újra megismétlik az eseményt, immáron a Design Héthez kapcsolódva. A rendezvényt a közösségi igény hívta életre, bizonyítva azt, hogy szükség van olyan sokakat megmozgató kulturális eseményekre, melyek hozzásegítik a városlakókat közvetlen környezetük megismeréséhez és bepillantást is nyerhetnek a kortárs alkotók innovatív ötleteibe is.

A három napon át tartó Eleven Design Hétvégének ismét a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont. A környék szinte minden vendéglátóegysége és kiállítótere közreműködik a programok megszervezésében, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A tavaszi rendezvény egyik legsikeresebb elemét a workshopok jelentették, ezért most nagyobb hangsúlyt kaptak: lesz köztük ékszerkészítéssel, papír újrahasznosítással, 3D nyomtatással és süteménykészítéssel foglalkozó is, de akinek van kedve, megalkothatja saját, egyedi lámpáját. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, hiszen a különböző rajzos programokon túl a cukorkakészítés fortélyait is megtanulhatják.

A gasztronómia szerelmesei egy különleges kóstolón és a kávékultúráról szóló előadáson vehetnek részt, a divat iránt érdeklődők pedig textil – és divattervezők munkáit ismerhetik meg egy bemutató keretében. Az Eleven Design Hétvégén ezúttal rendhagyó módon az irodalom is helyet kap: a Gömbhalmaz írói csoport fiatal költői közül többen is felolvasást tartanak majd.

A kiállítók között lesznek designerek, neves magyar formatervezők, textiltervezők, divattervezők, grafikusok és keramikusok is. Ezen kívül számos előadást és különböző installációkat tekinthetnek meg a rendezvényre látogatók a környéken.

Az esemény megnyitója a Gellért térről indul egy nem mindennapi, látványos performansszal, a hétvégén a zenei aláfestésről utcazenével gondoskodnak majd a szervezők az egész Bartók Béla úton és annak környékén.

A programok ingyenesen látogathatóak, az eseményt a Bevásárló és Tematikus utcák menedzsmentje és Újbuda Önkormányzata támogatja.

Az érdeklődők további információkat találhatnak az egyesület honlapján illetve a rendezvény Facebook-profilján.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.