Ezért érdemes 2015-ben is cafeteriát adni

2015.02.17. 10:16 Módosítva: 2015.02.18. 12:04
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egy hatékonyan kialakított cafeteriarendszer jelentősen növelheti a munkavállalók elégedettségét– derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A kialakítás során azonban számos szempontot figyelembe kell venni, például a munkavállalók preferenciáit, vagy az adózási szabályokat. Ezek tükrében az idei év slágertermékei a SZÉP kártya és az vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú hiteltámogatás lehetnek.

Az OTP Bank megbízásából, 1000 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatásból kiderült, hogy azok a munkavállalók, akik kapnak OTP Széchenyi Pihenőkártyát, sokkal elégedettebbek a munkahelyükkel, mint azok, akik nem részesülnek Cafeteria juttatásban. Várhatóan hasonlóképpen népszerű lesz a vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú hiteltámogatás is, és ehhez kapcsolódóan az OTP ADLAK szolgáltatás is. Utóbbi egy olyan teljes körű szolgáltatási csomag, amellyel a munkáltatók, jelentős erőforrásokat megspórolva, biztosíthatják dolgozóik számára a lakáscélú támogatást. Ennek, a tavaly bevezetett, cafetéria juttatási formának idén már 500-550 ezer potenciális kedvezményezettje lehet - mondta el várakozásait az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Kovács Antal hozzátette: az adótörvényben bekövetkezett - 2015 januárjától hatályos - változások miatt az idei évben mindkét cafeteria elem kapcsán a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre számíthatnak a munkáltatók.

Nyaralhatunk és a lakásunkra felvett hitelünket is törleszthetjük cafeteriából

Az új adójogszabályok értelmében a munkáltatók 200 000 forint éves keretösszegig nyújthatnak Cafeteria juttatásokat dolgozóiknak kedvezményes közteherviselés mellett. Ez alól kivétel a Széchenyi Pihenőkártyán (SZÉP kártya) nyújtott juttatás (éves rekreációs keretösszeg), amelyen további 250 000 forint adható kedvezményes közterhekkel - összességében tehát 450 000 forint. A munkáltatók tehát, szinte változatlan feltételek mellett biztosíthatják dolgozóik számára a jelenleg legnépszerűbb hazai elektronikus béren kívüli juttatást.

"Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy tavaly óta a lakáshitelünket is kedvezően finanszírozhatjuk az úgynevezett vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú támogatás segítségével" – mondta el Kovács Antal. Népszerűségét bizonyítja, hogy a bevezetésének évében már több mint 1000 munkáltató igényelte a hozzá kapcsolódó OTP ADLAK szolgáltatást is.

A jól kialakított cafeteriarendszer a munkáltatóknak is megéri

Megfelelő béren kívüli juttatási elemek biztosításával a munkáltatók növelhetik a munkavállalók motivációját és lojalitását.

„Fontos szempontnak tartjuk, hogy a cafeteriarendszer kialakítása során a munkáltatók ne csak azt vegyék figyelembe, hogy mennyit tudnak spórolni a vállalatnak, hanem azt is, hogy melyek azok a cafeteriaelemek, amelyeket a munkavállalók igazán kedvelnek” – mondta el Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP SZÉP Kártya már bizonyított

Az OTP hálózatában 24 000 elfogadóhely által kínált több mint 43 000 felhasználási lehetőség közül válogathatnak a kártyabirtokosok, az év minden időszakában. A 810 000 OTP SZÉP kártya birtokos, 2014-ben több mint 55 milliárd forintnyi juttatást használt fel, azaz ekkora összeg áramlott egy év alatt a gazdaságba, elsősorban a turizmusba és a vendéglátásba.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.