Budapesten inkább étkezésre használjuk az OTP SZÉP kártyát

2015.02.19. 15:23 Módosítva: 2015.03.03. 10:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A tavalyi évben a balatoni régióban volt a legmagasabb az egy tranzakcióra eső SZÉP kártyás költések összege. Amíg ebben az idegenforgalmi régióban egy használatra több mint 12 ezer forint jutott, addig Budapesten ugyanez az összeg alig több mint 2 500 forint.

Három éve a cafeteria élvonalában

Az OTP Pénztárszolgáltató kutatása szerint a SZÉP kártya a legnépszerűbb elektronikus béren kívüli juttatás. Azok a munkavállalók, akik kapják ezt a cafeteriaelemet, jelentősen elégedettebbek munkáltatójukkal, azokkal szemben, akik nem.

A megkérdezett munkavállalók 77 százaléka elégedett a kibocsátóval és a juttatás felhasználási lehetőségeivel is.

Nyaralásra és étkezésre is használható

A SZÉP kártya népszerűségének egyik fő oka nem más, mint a széleskörű felhasználhatósága, amit jól illusztrálnak a felhasználási szokások, amik jelentősen eltérhetnek az egyes idegenforgalmi régiókban.

Jól látható, hogy Budapesten az átlagos költés 2700 forint tranzakciónként, vagyis a legtöbben itt inkább étkezésre, múzeumi és fürdő belépők vásárlására használják kártyájukat. Ezzel szemben a Balatoni régióban, ahol nyáron ugrik meg igazán a felhasználás, ennek majdnem ötszörösét, mintegy 12500 forintot használnak fel a birtokosok egy átlagos fizetés során. Ebben a régióban, inkább a szálláshelyek kifizetésére használják a plasztik lapot.

Rekord népszerűség

Az OTP SZÉP kártya birtokosai összesen egy év alatt 55 milliárd forintot használtak fel, a mintegy 25 000 elfogadóhely valamelyikén, ami 8 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest. A kiugró értéket 2014-ben, ahogyan a korábbi években, úgy most is a nyári szezon, illetve a hosszú hétvégék jelentették.

Közeledik a határidő!

Az OTP SZÉP kártyákra utalt 2013-as juttatások felhasználási határideje idén május 31-ével jár le. Az OTP Bank ezért szeretné minden kártyabirtokosát arra bíztatni, hogy regisztrálja kártyáját könnyen és egyszerűen a www.otpszepkartya.hu címen. Itt ellenőrizzheti, valamint nyomon követheti egyenlegét, így biztosan nem éri meglepetés a tavasz végén.

A feltöltések értéke a 2013-as összeghez képest szintén emelkedett. Tavaly ugyanis összesen 57 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a 810 000 OTP SZÉP kártyára, ami 11 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.
Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára jó hír, hogy az OTP SZÉP kártyára adott juttatások idén is szinte változatlanul kedvező feltételek mellett adóznak.  Az OTP Bankcsoport várakozásai szerint a SZÉP kártya 2015-ben is a béren kívüli juttatási piac egyik főszereplője maradhat.

Változatlanul kedvező

2015. január 1-től a kedvező adózással adható cafetéria keret évi 200 000 forintos értékhatárra csökkent. A szabályozás alól kivétel a SZÉP kártya, ezen ugyanis további 250 000 forint adható kedvezményes közteher mellett. Így a munkáltatók munkavállalóik részére továbbra is 450 000 forintnyi juttatást adhatnak SZÉP kártyára, 35,7%-os adózás mellett.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.