InnoApps – Fejlesztések határtalanul

2015.02.19. 16:02 Módosítva: 2015.02.23. 15:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Idén hatodik alkalommal hirdeti meg az Invitel innovációs díját, és ahogy már évek óta, most is külön díjazzák a jövő fejlesztőit is.

Az Invitel 2010-ben hozta létre az InnoApps Díjat, amelyet 2014-ben kibővítettek, így már nem csak a középiskolások, egyetemisták és főiskolások, hanem 30 éves korig azok a fiatal fejlesztők is pályázhatnak, akik már nem vesznek részt iskolarendszerű képzésben.

Szórakozz! vagy Ne szórakozz!

Az InnoApps kategória tág teret enged a fejlesztőknek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a tavalyi évi nyertesek pályaművei.

A Ne Szórakozz! kategória győztesei Csipak Levente és Kiss Tamás középiskolás diákok, akik az eMotion elnevezésű tehénkövető GPS fejlesztésével nyertek.

A működtetéshez egy internetképes SIM-kártyát kell az eszközbe helyezni, amely segíti a szerverrel való kommunikációt, és valós idejű adatokat továbbít. A tervek szerint a tehénpásztor-GPS az állatok mozgását térképen is követné, és ha a megadott területről kimennének a jószágok, akkor smst küldene a gazdának. A fiatal fejlesztők célja, hogy minél kisebb hardvert hozzanak létre, amely akár az állat nyakörvére is felszerelhető legyen.

A Szórakozz! kategória győztesét maguk a jövőbeni felhasználók választhatták ki az Invitel Facebook oldalán: Kovács Viktor „Vitamin” elnevezésű játéka a logikát, memóriát, megoldókészséget előtérbe helyezve kínál izgalmas és tartalmas szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. „Az volt a célom, hogy megmutassam a gyerekeknek és a fiataloknak, hogy kedves, pozitív játékokkal is lehet játszani. Ez nem egy olyan program, amelyben gyilkolnak, vagy zombikat kell lelőni. A játékosok pozitív környezetben gyűjtik a vitaminokat, és eközben fejlesztik a reflexüket, a logikájukat és memóriájukat is" – foglalta össze Kovács Viktor, aki nagyjából 4 hónapon keresztül naponta két órát dolgozott a fejlesztésen.

A visszaszámlálás elkezdődött

A 2015-ös InnoApps Díjra februártól lehet pályázni már megvalósított, működő alkalmazásokkal, szoftverekkel, webes fejlesztésekkel. A díjak sorsáról idén is rangos szakmai zsűri dönt, az Invitel 2015. március 31-ig várja a pályázatokat. A jelentkezéssel kapcsolatos információk és részletek már elérhetők a vállalat InnoMax-ról szóló weboldalán.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.