Jön a Müpa10!

2015.02.20. 16:13 Módosítva: 2015.02.23. 12:48
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kivételes programsorozattal ünnepli a Müpa a 10. születésnapját március 14-15-én. A Müpa10-en olyan magyar művészek lépnek fel, akik az elmúlt évtized kimagasló koncertélményeit adták. A koncertek egyenként ezer forintba kerülnek.

Nemzeti Filharmonikusok, Budapesti Fesztiválzenekar, a Magyar Rádió Zenei Együttesei, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Orfeo Zenekar, Purcell Kórus – csak hogy egy pár nevet említsünk azok közül, akik fellépnek az intézmény tizedik születésnapi hétvégéjén, 2015. március 14–15-én a Müpában. Az esemény alkalmából komoly-, nép- és világzene, jazz, tánc és újcirkusz, valamint számos családi program, Müpamozi, hangulatkoncertek, illetve kiállítás is várja a közönséget.

Fassang László tánckoreográfiával körített orgonakoncertet ad, Szakcsi Lakatos Béla fiatal jazz tehetségeket mutat be, mellettük fellép Palya Bea, a Kaláka, a Sebő Együttes, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, a Muzsikás, Fábián Juli, Péterfy Bori, Sena, Jamie Winchester, Beck Zoli (30Y), Likó Marci (Vad Fruttik), Szűcs Krisztián, Lovasi András és a Budapest Bár is.

 A Müpa10 eseménysorozatból nem maradhatnak ki a Recirquel Újcirkusz Társulat és a Nemzeti Táncszínház programjai sem – utóbbi képviseletében a Bozsik Yvette Társulat és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép a közönség elé. A Müpa rendkívül sikeres irodalmi programja, a Literárium is helyet kap a két nap programjában, ezúttal az előadáson mások mellett közreműködik Dragomán György, Németh Gábor és Csákányi Eszter.

A születésnapi hétvégén az élő koncertekkel párhuzamosan a közönség folyamatos összeállítást láthat majd a Müpa archív koncertfelvételeiből. A Müpa10 valamennyi koncertje élő adásban követhető a Müpa weboldalán keresztül.

A kétnapos, „maratoni” programsorozat előadásaira koncertenként 1000 Ft-os áron lehet jegyet kapni.

A Müpa+ hűségprogramhoz a Müpa10 hétvégén csatlakozók, és azon hűségprogram-tagok, akik március 14–15-én vásárolnak jegyet, 100 extra hűségpontot kapnak.

A tizedik évadban számos világsztár lépett fel a Müpában: többek közt Sir John Eliot Gardiner, a Bécsi és a Berlini Filharmonikusok, Branford Marsalis, John Scofield, Martin & Wood, Elvis Costello és Marianne Faithfull is. A jubileumi évad további sztár fellépőket, számos új kezdeményezést, meglepetést tartogat: kiállítás, különleges kiadványok, új müpás ajándéktárgyak várják a közönséget.

A jubileumi évad fellépői közül sokan videoüzenetben köszöntötték a tíz éves Müpát.

A Müpa10 hétvégével kapcsolatos részletes információk a Müpa weboldalán itt találhatók.

A Müpa10 Facebook-oldala itt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.