Avalon Park: Élmény a természetben!

2015.03.03. 12:41 Módosítva: 2015.03.04. 15:03
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A sikeres HELL cégcsoport egy újabb üzletággal bővül

Az Utazás 2015 kiállítást választotta legújabb, turisztikai beruházása bemutatkozásának helyszínéül az évek óta piacvezető energiaitaláról ismert HELL ENERGY. A lokálpatriotizmusáról is híres vállalkozás ezúttal is a hátrányos borsodi régióban teremt értéket, és újabb munkahelyeket. A Bükk szívében, Miskolctapolcán mintegy öthektáros területen épül fel az Avalon családi, szórakoztató- és élménypark, ahol a család valamennyi tagja megtalálja a szórakozási, illetve aktív- és passzív kikapcsolódási lehetőséget. A beruházás teljes egészét – a természetbarát építőanyagok kiválasztásától kezdve, a megvalósítás és üzemeltetés folyamatában is – a környezettudatosság határozza meg.

Még az idén, két ütemben Miskolctapolcán épül majd fel 2015 legnagyobb hazai komplex turisztikai magánberuházása, az Avalon szórakoztató- és élménypark. A nemrégiben a céghez igazolt marketingigazgató, Pantl Péter a legújabb projektről elmondta: „A HELL ENERGY számára az innováció mindig is kiemelten fontos volt, így nem lehetett kérdés, hogy a cégcsoport legújabb beruházásánál is ez vezérel minket. Emellett kiemelt figyelmet szentelünk a környezettudatosságra, a munkahelyteremtésre - és a társadalmi felelősségvállalásra is, hiszen a HELL elkötelezett támogatója, valamint aktív résztvevője az észak-magyarországi régiónak.”

A beruházó HELL legfőbb célja a komplex, minden igényt kielégítő turisztikai projekttel az volt, hogy a turizmusban – elsősorban Miskolctapolcán és környékén – tapasztalható kedvező idegenforgalmi tendenciát tovább tudja javítani, olyan magas színvonalú szolgáltatást nyújtva, mely jelentős mértékben fogja majd a vendégéjszakák számát emelni. „Az elmúlt év során Miskolc négy kiemelt turisztikai területe közül Miskolctapolcán nőtt leginkább a forgalom, hiszen közel 20 300 fővel több vendég, 40 999 vendégéjszakával többet töltött Miskolctapolcán, mint 2013-ban. Ahhoz, hogy a vendégigényeket minél jobban ki lehessen szolgálni, további programlehetőségekre is szükség van. Az Avalon Park szolgáltatásai ezt segítik. Ehhez kapcsolódva az épülő hotel a magas színvonalú szállások számát bővíti majd.”- tette hozzá Nagy Júlia, Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Avalon MiskolctapolcaHD 001-0000

Az Avalon Park profiljának kialakításakor meghatározó szempont volt az inspiráló, és a helyszínen járva az embert egyből rabul ejtő, természetes környezet. Így a beruházás valamennyi egységében a természet-közeli élmény megőrzése volt az elsődleges cél, akár az erdei nyomvonalon kialakított, károsanyag kibocsátásmentes elektromos gokart pályáról, vagy az épületek alapanyagáról van szó.

Az érintetlen természet nyújtotta helyszín egyben felelősség is, a beruházásunk éppen ezért százszázalékosan a környezettudatosság jegyében valósul meg. A természetbarát anyagok – hiszen az összes épület a finn HONKA rönkház technológiával készül – felhasználásán kívül a tiszta levegő megóvása mellett is elkötelezettek vagyunk, ezért a park egész területén tilos az autóforgalom. A vendégeink szállítását elektromos golf autókkal és DOTTO vonattal oldjuk majd meg.” – emelte ki az Avalon Park Kft. ügyvezetője, Halász Anikó.

A beruházás elemei

Az Avalon Park végső formájában 2015 októberére készül majd el, ekkor vehetik majd birtokba a vendégek a 32 szobával és 3 lakosztállyal rendelkező Avalon **** Superior Hotelt és a 15 kétszintes rönkház apartmant, valamint a külön épületben található, 80 fő befogadására alkalmas Avalon éttermet. Az első, május végéig tartó ütemben pedig, elkészül a speciális erdei pályával rendelkező elektromos HELL Kart Ring, a 2500 négyzetméteres, egyedi „maja dizájnnal” ellátott kültéri Maya Játszópark, a Sörkert, a Konferencia központ és a műfüves futsal pálya is. A fák között, hatalmas területen megálmodott játszóparkban különböző biztonságos ügyességi, mászó- és ugráló elemek, valamint csúszdák várják majd a gyermekeket. Köztudott a beruházó HELL-ről, hogy a technikai sportok elkötelezett híve, így az Avalon Parkból sem hiányozhatnak a négykerekűek és a sebesség, azonban csakis a park arculatához igazodva, elektromos gokart pálya formájában. A 7 különböző szakaszra osztható, 560 méter hosszú pályán 32 darab RIMO típusú gokartban a speciálisan kialakított bukósisakok valódi motorhangot nyújtanak, miközben a test-test elleni küzdelem a formaautózás hangulatát idézi. Az elektromos gokart előnyeit emelte ki, a hagyományossal összehasonlítva Bessenyey Zoltán kétszeres Európa-bajnok raliversenyző: „A korántsem lebecsülendő környezetbarát érveken túl – hiszen nincs füst- és zajkibocsájtás – nem utolsó szempont az sem, hogy nem kell külön a gokartozásra az embernek fenntartania egy komplett ruha szettet, illetve mivel nincs felforrósodó motor és benzinnel töltött üzemanyag tartály, így tűzálló overáll használatára sincs szükség. Az elektromos gokartok további előnye, hogy jobban gyorsulnak, és magasabb sebességre képesek, ugyanakkor az összes versenyző sebesség beállítását egyszerre lehet majd kezelni. Az erdőben kialakított elektromos HELL Kart Ring mindenképpen egy Magyarországon eddig még nem létező sportolási élményt fog majd nyújtani a sebesség és a száguldás szerelmeseinek!”

Miért pont Avalon?

Avalon egy legendás, utópisztikus hely (sziget) – ami Artúr király legendájában szerepelt – ahol mindenki boldog, sokszor Atlantisz szigetével szokták azonosítani. „Mivel egy komplex családi, szórakoztató és élmény parkot kívánunk megvalósítani, ahol a család minden tagja jól érezheti magát, megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget, az volt a célunk, hogy ez a névválasztásban is visszaköszönjön.” – indokolta az ügyvezető.

Az Avalon Park bemutató animációs filmjét az alábbi linken nézhetik meg:

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.