2015.03.05. 11:05 Módosítva: 2015.03.10. 10:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Elégedett ügyfél nélkül nincs siker – vallja Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója. A biztosító meg is tesz mindent az ügyfélélmény növelése érdekében. Nagy sikerrel: munkájukat tavaly több díjjal ismerték el.

Egy biztosító esetében különösen nagy felelősség és nyomás nehezedik az ügyfélszolgálatokra. Hogy kezelik ezt az Aegonnál?

Bátran kijelenthetem, hogy jól és ez nem csak az én személyes véleményem, hiszen az ügyfélszolgálati tevékenységünket több díjjal ismerték el tavaly év végén. Így például az Aegon Magyarország az „Év Biztosítója” lett kárrendezés kategóriában, megkaptuk a biztosítási szektor ágazati különdíját és díjazták a telefonos ügyfélszolgálatunkat is. Persze ezek az elismerések nem maguktól jöttek, nagyon sokat teszünk az ügyfeleink elégedettségének növelése érdekében.

Ez mit jelent a gyakorlatban?

Az ügyfélszolgálatokon dolgozó munkatársainkat folyamatosan képezzük szakmai és kommunikációs tréningeken, felkészítjük őket az egyedi igények kezelésére is. Különösen fontos, hogy az ügyfeleink elégedettek legyenek a szolgáltatásainkkal és a munkatársainkkal, mert ma már egy-egy hibát vagy felháborító esetet nemcsak a barátaikkal osztanak meg az emberek, hanem gyorsan nagy publicitást kaphat a neten.

Fontos az ügyfélszolgálat, de nem csak abból áll egy biztosító tevékenysége...

Minden területen igyekszünk valami pluszt nyújtani ügyfeleinknek. Ilyen például a kárrendezés nyomon követhetősége, átláthatóbbá tétele vagy a szolgáltatási garancia bevezetése. Ez azt jelenti, hogy egy havi díjat visszakap az, akinek az ügyét nem tudjuk 15 nap alatt rendezni. Igyekszünk tenni a baj megelőzése érdekében is, ezért indítottuk el az Országos Kármegelőzési Programot, amely a rendőrség, polgárőrség, katasztrófavédelem és Bűnmegelőzési Tanács együttműködésével és tapasztalataik összegyűjtésével, továbbadásával segít biztonságosabbá tenni az életünket. Ez a programunk a szakma elismerését is kivívta: több hazai díj mellett elnyerte a rangos European Excellence Awardot is.

További információkért kattintson ide!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.