Felnőttként is szeretünk játszani!

2015.03.09. 11:37 Módosítva: 2015.03.09. 14:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Közösségi kvíz, QuizNight módra

A QuizNight úttörő, piacvezető vállalkozás, amely 2009 óta foglalkozik az angolszász területeken méltán népszerű, vendéglátóhelyeken megszervezett vetélkedők magyarországi megvalósításával. 3 országban már 13 városban szerveznek játékesteket hetente, több mint 1700 játékosnak, ezen kívül népszerű résztvevői a céges csapatépítő tréningeknek, mint fő programpont.

A QuizNight alapítója Bartha Álmos, aki 2009-ben egy sanghai-i kocsmában találkozott először ilyen kvíz estével és azonnal az a gondolata támadt, hogy ezt érdemes lenne meghonosítani Magyarországon is.

Fotó: Puskás Nóra

"Az általunk szervezett kvíz esték ugyan kicsit sem hasonlítanak már arra, amit külföldön láttam, de tény hogy onnan jött az ötlet. Mára egy teljesen egyedi rendszert fejlesztettünk ki, azzal, hogy mind az 1700 játékosunk - az összes résztvevő városban - ugyanabban az időpontban játszik, ugyanazokkal a kérdésekkel. A játékok egy bajnokságban, őszi és tavaszi fordulókkal zajlanak, a végén egy döntővel, a csapatok pontjait és a top listát pedig a weboldalunkon folyamatosan nyomon lehet követni" — mondta el Bartha Álmos, a Quiz Night alapítója.

"A rendszer egyszerű, aki játszani szeretne, egy 5 fős társasággal asztalt foglal hétfő estére egy partner vendéglátóhelyen a weboldalunkon, és már csak annyi a dolga, hogy eljön és játszik. Sikerként könyveljük el, hogy a 2014-es QuizNight országos bajnokság döntőjén 750-en vettek részt" - tette hozzá Álmos.

"Célunk, hogy a jó hangulaton kívül játékosaink újonnan megszerzett tudással is gazdagodjanak, ezért márciustól a Ma is Tanultam Valamit bloggal kezdünk együttműködésbe, aminek kapcsán a blog egy-egy kérdése is feltűnik majd a QuizNight rendezvényein" — vallott terveiről Bartha Álmos.

Fotó: Győrfi-Bátori Péter

A szervezőgárda már huszonhét főre bővült, akik Magyarországon kívül még Szerbiában és Ausztriában is szerveznek kvízeket, egyelőre magyar nyelven. A hétfői QuizNightokon kívül a csapat egyedi rendezvények lebonyolításában is sokszor részt vesz olyan cégeknél, baráti társaságoknál, akik szeretnek rejtvényeket fejteni és könnyed, ám aktív kulturális szórakozásra vágynak.

"Kvízmestereink mind több éves tapasztalattal rendelkeznek, ez kulcsfontosságú a jó hangulat szempontjából, tudniuk kell, hogy vezessenek egy társaságot, teremtsenek jó hangulatot és kérdéseikkel könnyedén fel tudjanak dobni bármilyen konferenciát, szemináriumot, továbbképzést vagy csapatépítőt. Ez a munkakör pszichológia is egyben. Csapatépítőknél az eseményhez és a megrendelő egyéb igényeihez szabjuk a kérdéseket, és akár angol vagy német nyelven is tartunk kvízt".

QuizNight.hu 5. Országos Bajnokság döntője

A QuizNight egyszerre jelenti a közösséget, a tudást, a sikert, az izgalmat, hétről-hétre teljesen új tartalmat, új emberek megismerésének lehetőségét, izgalmas csapatépítőt és egy mindenkit megmozgató országos versenyt.

Végezetül itt egy kérdés, amire a válasz ezen az oldalon található meg:

Melyik a legdélebbi terület a Földön, amelyiknek a népessége legalább 100000 fő és Euroval fizetnek?

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.