Illy Barista Kurzusok
“ILLY BARISTA” KUPONKÓDDAL 12 % KEDVEZMÉNY AZ UNIVERSITÁ DEL CAFFÉ BARISTA KURZUS DÍJÁBÓL!
A kedvezményt az EspressoShop.hu-n, a kurzus vásárlás során tudja érvényesíteni. Ehhez a kurzust kosárba kell raknia, és az ILLY BARISTA kódot a webshop kosár oldalán az Árengedmény kuponkód dobozba kell írnia.
Az illycaffé magyar képviselője, a trieszti Universitá del Caffè hivatalos partnereként Barista/Kávészakértő képzést végez.
A képzést mindazoknak ajánljuk, akik a vendéglátásban dolgoznak, vendéglátóhelyet terveznek nyitni vagy azt vezetnek, a kávé készítést és fogyasztást szakmájuknak tekintik, vagy olyan ínyenc kávé fogyasztók, akik a cserjétől a csészénkig részletekbe menően szeretnék ismerni a kávé útját. A magyar származású Illy Ferenc által 1933-ban alapított olasz illy márkaneve mára világszerte ismert, 140 országban van jelen. Az illy 2015-ben a kávé tudomány legnagyobb szakértőjeként a Milanói Világkiállítás hivatalos kávé partnere. Az ismert, prémium márka képzése végén kapott illy Coffee Expert diplomával külföldön is könnyebben talál a vendéglátásban munkát.
A következő Barista/Kávészakértő tanfolyamok időpontjai:
2015. április 13., 20., 27 és május 11., 18., 26.
Részvételi díj: 90 000 Ft (az ILLY BARISTA online kuponkód érvényesítésével 12 % kedvezmény! Így a kurzus 79 200 Ft!)
A képzés időtartama 3 egymást követő hétfői nap, reggel 9 és délután 4 között.
Helyszín: Bar Expert, Budapest 13. ker. Hegedűs Gyula u. 92.
Jelentkezés, kérdések? Írjon e-mailt: hungary@unicaffe.com
Telefonáljon, hétfőtől péntekig munkaidőben: 06 20 933 9956
A díj tartalmazza a 3 nap során felhasználásra kerülő alapanyagokat, étkezéseket, vizsgát. A résztvevők az Universitá del Caffè által kibocsátott diplomát kapnak, melyet az egész világon elismernek a vendéglátásban.
Az Università del Caffè filozófiája
Az Università del Caffè (UDC) népszerűsíti a kávé tudományát, a világszerte ismert illycaffé 80 éves tudományos, kutatási tapasztalatát és know-how-ját praktikus képzéssé transzformálva.
Az UDC ezt nyújtja:
- A termelők képzése a legjobb minségű nyerskávé, kávé alapanyag előállítására
- Képzések a vendéglátásban dolgozók számára a legjobb kávéitalok elkészítéséhez
- Betekintés a minőségi kávé készítés világábafogyasztók,rajongók és gourmet-k számára
Az Universitá del Caffé 2003-as trieszti indulása óta több mint 100.000-en vettek részt a képzésben. Immár 26 országban működik a Kávéegyetem.
A három napos képzés tematikája:
- nap – Cégbemutatás, A kávé és a kávéfőzés története, A zöld kávé, A kávé feldolgozása, A kávéfőzés módszerei, Espresso elmélet és gyakorlat,
- nap – Ismétlés, A kávé világpiaca, Kávé és egészség, A kóstolás művészete, Tipikus kávéfőzési hibák, Gépek és darálók működése elméletben és gyakorlatban, Gyakori meghibásodások és karbantartás a gépeknél, A tej minősége, Capuccino elmélet és gyakorlat
- nap– Ismétlés, Gyárlátogatás videóval, Vízminőség, Koffeinmentes kávé, filter kávé, kapszulás kávé, E.S.E. azaz Easy Serving Espresso szabvány, Bevezetés a latte artba, Receptek, koktélok, Összefoglalás és vizsga, Diplomaosztás
A trénerek az illy trieszti központjában működő anya Universitá del Caffèn (UDC) végzett szakemberek, róluk bővebben ide kattintva olvashat.
Miért éri meg résztvenni a tanfolyamon?
A tanfolyam résztvevői megtanulnak:
- Mindent a kávé útjáról a cserjétől, a termelőktől a csészénkig
- Tökéletes eszpresszó és más kávéitalokat készíteni, az ehhez szükséges összes feltételt, körülményt, módszert megismerik
- Különbséget tenni a kávé alapanyagok között
- Professzionálisan kávét kóstolni
- Tejhabot készíteni, és bevezetést kapnak a latte art világába
- Új kávé recepteket és kávé koktélokat készíteni
- Gépet és darálót beállítani, és megértik a karbantartás, ellenőrzés folyamatos szükségességét.
Akik már elvégezték a tanfolyamot - néhány vélemény
Beke Beáta, tulajdonos, Korridor Café - Aréna Plaza, Budapest
"Mióta a munkatársaim elvégezték a tanfolyamot még jobban odafigyelnek, és még jobb minőségben főzik le a kávét. Ezáltal gyarapodott a visszatérő vendégeink száma, megemelkedett a kávéforgalom, és vele együtt más termékeink forgalma is, mindez az üzlet bevételének emelkedését eredményezte. Képzéssel, fejlesztéssel foglakozó szakemberként folyamatosan keresem az újdonságokat, azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a vendéglátós vállalkozásom versenyképessége megőrizhető, továbberősíthető. A munkatársaim kiválasztásánál éppen ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire van igényük a folyamatos megújulásra és fejlődésre, amit a képzések által biztosítok számukra. Ilyen képzés az UdC által biztosított tantermi és helyszíni képzések sorozata."
Turai Mariann, vezető barista, Nándori Cukrászda, Budapest, Ráday utca
"A tanfolyam megismertetett a kávé kultúrával és a különféle szakszerű elkészítési módokkal. Ennek segítségével vendégeink nem csak a tökéletes kávé ízét hanem esztétikáját is élvezhetik. A tökéletes minőségű kávéval nőtt a visszajáró vendégeink száma, amiben biztos, hogy szerepe van az Universitá del Caffé tanfolyamainak."
Néhány érdekesség a kávé tudományából, amivel a tanfolyamon behatóan megismerkedünk
- A kávé Etiópiából indult világhódító útjára kb. 600 évvel ezelőtt
- A barista 20 kg-nak megfelelő nyomást gyakorol szabályos tömörítéskor a kávéfőző karban lévő 14 gramm kávé őrleményre
- Az illy felvásárlási és feldolgozási folyamata során 120 ellenőrzési ponton megy az alapanyag keresztül, így biztosítva, hogy a csészébe kerülő főzet alapjául szolgáló 50 kávébab mindegyike tökéletes minőségű legyen
- Az illy nem Fairtrade kávé, hanem felelős, fenntartható. Miért? Mert a Fairtrade logó pusztán annyit garantál, hogy az adott framer jó árat kapott a kávéjáért. Ellenben egyáltalán nem garantál kávé minőséget, az alapanyag minőségében pedig az illy nem köthet kompromisszumot. Ráadásul a Fairtrade minősítést a farmereknek saját maguknak kell súlyos dollárezrekért megszerezniük. Az illy ezzel ellentétben saját magát, az egész ellátási láncolatát minősítteti (Responsible Supply Chain Process) külső minőségbiztosítási szervezetekkel (DNV). A farmerekkel közvetlenül működik együtt, képzi őket, különféle díjakat (Premio Brasil) tűz ki a legjobb kávét termelő farmerek között, nem a kávétőzsdéről, hanem közvetlenül a termelőktől vásárolja a minőségi követelményeinek megfelelő alapanyagot, melyért mindenkor a piacinál magasabb árat garantál.
Ernesto Illy
Ernesto Illyt a kávévilág nagyjai 'Papa Bean'-ként (Kávébab Papa) tisztelték. Egész életét a kávé és annak kvintesszenciája, az eszpresszó tudományos kutatásának szentelte. Felhalmozott tudását nemzetközi tudományos szervezetekben, publikációkban osztotta meg. Az ő kezdeményezésére hozta létre az illy az Universitá del Caffét is.