2015.03.24. 13:22 Módosítva: 2015.08.25. 14:21
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

“ILLY BARISTA” KUPONKÓDDAL 12 % KEDVEZMÉNY AZ UNIVERSITÁ DEL CAFFÉ BARISTA KURZUS DÍJÁBÓL!

A kedvezményt az EspressoShop.hu-n, a kurzus vásárlás során tudja érvényesíteni. Ehhez a kurzust kosárba kell raknia, és az ILLY BARISTA kódot a webshop kosár oldalán az Árengedmény kuponkód dobozba kell írnia.

Az illycaffé magyar képviselője, a trieszti Universitá del Caffè hivatalos partnereként Barista/Kávészakértő képzést végez.

A képzést mindazoknak ajánljuk, akik a vendéglátásban dolgoznak, vendéglátóhelyet terveznek nyitni vagy azt vezetnek, a kávé készítést és fogyasztást szakmájuknak tekintik, vagy olyan ínyenc kávé fogyasztók, akik a cserjétől a csészénkig részletekbe menően szeretnék ismerni a kávé útját. A magyar származású Illy Ferenc által 1933-ban alapított olasz illy márkaneve mára világszerte ismert, 140 országban van jelen. Az illy 2015-ben a kávé tudomány legnagyobb szakértőjeként a Milanói Világkiállítás hivatalos kávé partnere. Az ismert, prémium márka képzése végén kapott illy Coffee Expert diplomával külföldön is könnyebben talál a vendéglátásban munkát.

A következő Barista/Kávészakértő tanfolyamok időpontjai:

2015. április 13., 20., 27 és május 11., 18., 26.

Részvételi díj: 90 000 Ft (az ILLY BARISTA online kuponkód érvényesítésével 12 % kedvezmény! Így a kurzus 79 200 Ft!)

A képzés időtartama 3 egymást követő hétfői nap, reggel 9 és délután 4 között.

Helyszín: Bar Expert, Budapest 13. ker. Hegedűs Gyula u. 92.

Jelentkezés, kérdések? Írjon e-mailt: hungary@unicaffe.com

Telefonáljon, hétfőtől péntekig munkaidőben: 06 20 933 9956

A díj tartalmazza a 3 nap során felhasználásra kerülő alapanyagokat, étkezéseket, vizsgát. A résztvevők az Universitá del Caffè által kibocsátott diplomát kapnak, melyet az egész világon elismernek a vendéglátásban.

Az Università del Caffè filozófiája

Az Università del Caffè (UDC) népszerűsíti a kávé tudományát, a világszerte ismert illycaffé 80 éves tudományos, kutatási tapasztalatát és know-how-ját praktikus képzéssé transzformálva.

Az UDC ezt nyújtja:

  • A termelők képzése a legjobb minségű nyerskávé, kávé alapanyag előállítására
  • Képzések a vendéglátásban dolgozók számára a legjobb kávéitalok elkészítéséhez
  • Betekintés a minőségi kávé készítés világábafogyasztók,rajongók és gourmet-k számára

Az Universitá del Caffé 2003-as trieszti indulása óta több mint 100.000-en vettek részt a képzésben. Immár 26 országban működik a Kávéegyetem.

A három napos képzés tematikája:

  1.  nap – Cégbemutatás, A kávé és a kávéfőzés története, A zöld kávé, A kávé feldolgozása, A kávéfőzés módszerei, Espresso elmélet és gyakorlat,
  2. nap – Ismétlés, A kávé világpiaca, Kávé és egészség, A kóstolás művészete, Tipikus kávéfőzési hibák, Gépek és darálók működése elméletben és gyakorlatban, Gyakori meghibásodások és karbantartás a gépeknél, A tej minősége, Capuccino elmélet és gyakorlat
  3. nap– Ismétlés, Gyárlátogatás videóval, Vízminőség, Koffeinmentes kávé, filter kávé, kapszulás kávé, E.S.E. azaz Easy Serving Espresso szabvány, Bevezetés a latte artba, Receptek, koktélok, Összefoglalás és vizsga, Diplomaosztás

A trénerek az illy trieszti központjában működő anya Universitá del Caffèn (UDC) végzett szakemberek, róluk bővebben ide kattintva olvashat.

Miért éri meg résztvenni a tanfolyamon?

A tanfolyam résztvevői megtanulnak:

  • Mindent a kávé útjáról a cserjétől, a termelőktől a csészénkig
  • Tökéletes eszpresszó és más kávéitalokat készíteni, az ehhez szükséges összes feltételt, körülményt, módszert megismerik
  • Különbséget tenni a kávé alapanyagok között
  • Professzionálisan kávét kóstolni
  • Tejhabot készíteni, és bevezetést kapnak a latte art világába
  • Új kávé recepteket és kávé koktélokat készíteni
  • Gépet és darálót beállítani, és megértik a karbantartás, ellenőrzés folyamatos szükségességét.

Akik már elvégezték a tanfolyamot - néhány vélemény

Beke Beáta, tulajdonos, Korridor Café - Aréna Plaza, Budapest

"Mióta a munkatársaim elvégezték a tanfolyamot még jobban odafigyelnek, és még jobb minőségben főzik le a kávét. Ezáltal gyarapodott a visszatérő vendégeink száma, megemelkedett a kávéforgalom, és vele együtt más termékeink forgalma is, mindez az üzlet bevételének emelkedését eredményezte. Képzéssel, fejlesztéssel foglakozó szakemberként folyamatosan keresem az újdonságokat, azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a vendéglátós vállalkozásom versenyképessége megőrizhető, továbberősíthető. A munkatársaim kiválasztásánál éppen ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire van igényük a folyamatos megújulásra és fejlődésre, amit a képzések által biztosítok számukra. Ilyen képzés az UdC által biztosított tantermi és helyszíni képzések sorozata."

Turai Mariann, vezető barista, Nándori Cukrászda, Budapest, Ráday utca

"A tanfolyam megismertetett a kávé kultúrával és a különféle szakszerű elkészítési módokkal. Ennek segítségével vendégeink nem csak a tökéletes kávé ízét hanem esztétikáját is élvezhetik. A tökéletes minőségű kávéval nőtt a visszajáró vendégeink száma, amiben biztos, hogy szerepe van az Universitá del Caffé tanfolyamainak."

Néhány érdekesség a kávé tudományából, amivel a tanfolyamon behatóan megismerkedünk

  • A kávé Etiópiából indult világhódító útjára kb. 600 évvel ezelőtt
  • A barista 20 kg-nak megfelelő nyomást gyakorol szabályos tömörítéskor a kávéfőző karban lévő 14 gramm kávé őrleményre
  • Az illy felvásárlási és feldolgozási folyamata során 120 ellenőrzési ponton megy az alapanyag keresztül, így biztosítva, hogy a csészébe kerülő főzet alapjául szolgáló 50 kávébab mindegyike tökéletes minőségű legyen
  • Az illy nem Fairtrade kávé, hanem felelős, fenntartható. Miért? Mert a Fairtrade logó pusztán annyit garantál, hogy az adott framer jó árat kapott a kávéjáért. Ellenben egyáltalán nem garantál kávé minőséget, az alapanyag minőségében pedig az illy nem köthet kompromisszumot. Ráadásul a Fairtrade minősítést a farmereknek saját maguknak kell súlyos dollárezrekért megszerezniük. Az illy ezzel ellentétben saját magát, az egész ellátási láncolatát minősítteti (Responsible Supply Chain Process) külső minőségbiztosítási szervezetekkel (DNV). A farmerekkel közvetlenül működik együtt, képzi őket, különféle díjakat (Premio Brasil) tűz ki a legjobb kávét termelő farmerek között, nem a kávétőzsdéről, hanem közvetlenül a termelőktől vásárolja a minőségi követelményeinek megfelelő alapanyagot, melyért mindenkor a piacinál magasabb árat garantál.

Ernesto Illy

Ernesto Illyt a kávévilág nagyjai 'Papa Bean'-ként (Kávébab Papa) tisztelték. Egész életét a kávé és annak kvintesszenciája, az eszpresszó tudományos kutatásának szentelte. Felhalmozott tudását nemzetközi tudományos szervezetekben, publikációkban osztotta meg. Az ő kezdeményezésére hozta létre az illy az Universitá del Caffét is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.