Porsche Classic Art – Modern és klasszikus találkozása

2015.05.19. 13:54 Módosítva: 2015.05.21. 16:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Évtizedek alatt a Porsche márka szinonimájává vált a tökéletes formának, a kimagasló teljesítménynek és az autógyártás művészi szintre emelésének. Éppen ezért a Porsche autók már számtalan művet ihlettek az idők során, azonban hazánkban idén kerül sor először arra, hogy a márkaképviselet a kezdeményezés élére álljon, és fiatal, tehetséges művészek számára hirdessen pályázatot, melynek központi eleme a Porsche már klasszikussá vált formavilága. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Porsche Centrum Budapest közös pályázata a művészeti értékek örökkévalóságát hangsúlyozza.

„A ma művészete lesz a jövő klasszikusa” – így foglalta össze Szurcsik József (Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese) a Porsche Classic Art pályázat legfontosabb üzenetét, amikor arról számolt be, hogy tanítványai milyen örömmel vágnak bele a pályaművek elkészítésébe. Izgalmas alkotásokra számíthatunk a fiataloktól, hiszen a Porsche egyáltalán nem szabott határokat sem művészeti irányban, sem témaválasztásban, sem az alkotások megvalósításában. Az ifjú művészeknek egyetlen dologból kell ihletet meríteni: a Porsche Classic autók klasszikussá vált formavilágából.

 „Amit egyszer jól összeraknak, az örökérvényű marad” – ezt már hazánk egyik legismertebb fotóművésze, Nánási Pál mondta, amikor a pályázathoz kapcsolódóan párhuzamot vont a női test és a Porsche immáron több, mint 50 éve állandó sziluettje között.

A pályaművek elbírálásáról hatfős szakértő zsűri dönt, azonban a modern művészetek iránt érdeklődők véleménye is befolyásolta a végeredményt. A pályázati határidőt követően (2015. május 4. után) a Porsche Centrum Budapest Facebook oldalán folyamatosan közzétették a pályaműveket. A zsűri döntését – hetedik tagként – az aktív közösség véleménye is befolyásolta.

Az érdeklődők a kiemelkedő műveket a szalonban (Porsche Centrum Budapest, 1117 Szerémi út 63.) tekinthetik meg június 5-től 18-ig. A helyszín különlegessége, hogy a világon hatodikként nyerte el a „Porsche Classic Partner” címet, mely által a Porsche Centrum Budapest szervize a veterán, vagy már legalább 10 éve nem gyártott Porschékhoz eredeti alkatrészeket, legmagasabb minőségű, szakértő karbantartást, javítást, felújítást vagy akár restaurálást biztosít.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.