Norbert, Cintia
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Focis könyvek a Kanáritól

2015.06.10. 16:39 Módosítva: 2015.06.12. 11:16
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A nagy sikerű focis sorozatot a Kanári Könyvek, az Akadémiai Kiadó alkiadója jelenteti meg. E nagyszerű játék kultúrája és története, felemelő emberi történetek – minden, amit szeretünk a fociban

Minden a Barçával kezdődött… Még nem is volt annyira régen, hogy 2012 őszén megjelent a kiadó első focis könyve a Guardiola-féle, forradalmian új stílusának köszönhetően hirtelen a csúcsra ért, akkori fénykorát élő Barçáról (Graham Hunter: Barça. A világ legjobb csapatának története). A könyv (a Barca) nemcsak a kiadó életében, hanem a teljes magyar könyvpiacot tekintve is elsöprő sikernek bizonyult, és visszaigazolta az újszerű kezdeményezés helyességét.

Ezek a könyvek ugyanis nem csupán a szó szűk értelmében vett futballrajongóknak szólnak, hanem sokkal tágabb olvasórétegnek, bár az elkötelezett focifanok is megtalálják bennük a számításukat. A Barça-sztori és a többi, a sorozat könyveiben elmesélt történet annyira felemelő és inspiratív, annyi intellektuális tartalom és emberi mélység, szellemi és emberi svung van bennük, hogy letehetetlenek azok számára is, akik „korábban nem is gondolták volna”, hogy a foci (jelenleg sajnos elsősorban a világfoci) és a hozzá kapcsolódó könyvek ilyen sokat adhatnak. Részleteiben, emberi fordulataiban, intellektuális tanulási folyamatában végigkísérni a spanyol válogatott elképesztő, a Barça-történettel párhuzamosan futó győzelmi sorozatát (sorozatban két Eb- és egy vb-győzelem), a Suárez- vagy a Guardiola-sztorit legalább annyit ad, mint a legjobb tréning.

Könyveink érzékletesen mutatják be a futball gazdag kultúráját és történetét. A sorozat zászlóshajója a futball egyik alapkönyve, a Futballforradalmak . A könyv egyszerre a foci olvasmányos enciklopédiája és kultúrtörténete, ugyanakkor remek nosztalgiakalauz is. Írója, a világszerte ismert kommentátor, Jonathan Wilson szinte házi szerzőnk, a kapusokról, e különleges pozícióban lévő, és ezzel összefüggésben különös lelkületű lényekről szóló, letehetetlen Kívülállókja éppen most jelent meg. És ez még csak a kezdet. Hamarosan jövünk a Guttmann Béla- és az Erbstein Ernő-életrajzzal, a magyar foci történetével 1945-ig, Jonathan Wilson Liverpool-könyvével, Ancelotti szakmai könyvével… és még sok minden mással. Maradjatok a készülékek előtt!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.