Júniusban ismét lesz Mozgás Éjszakája – Mert a tested megér egy estet!

2015.06.12. 16:15 Módosítva: 2015.06.12. 16:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ma a világon szinte ugyanannyian halnak bele a mozgásszegény életmódba, mint ahányan a dohányzás miatt életüket vesztik. Ha az emberek elkezdenének rendszeresen mozogni, hét hónappal nőne meg a várható élettartam. A mozgásszegény életmód következtében Magyarországon 35 percenként meghal valaki.

Éppen ezért idén nyáron egy estére ismét a mozgásé lesz a főszerep Budapest szívében. Június 27-én éjszaka a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a Vodafone támogatásával idén ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját, a tavalyihoz képest még nagyobb helyszínen és még több sportággal várjuk a mozogni vágyókat a Hősök terén és a Városligetben.

Idén 16 mozgásformával várjuk az érdeklődőket, természetesen most is lesz az előző évről már ismert futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz, sárkányhajózás, nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball. Mindezek mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani, vagy ugrókötelezni kifulladásig, továbbá izgalmas lábtollas mérkőzésekkel és nyári curlinggel is készülünk, valamint sprintben is kipróbálhatják magukat a rendezvényre látogatók.

Este 21:15-kor rajtolnak a kerékpárosok. A 15,5 km-es táv során Budapest legszebb pontjait fogják érinteni, átbicikliznek majd az Erzsébet hídon, a Lánchídon, a Margit hídon, majd miután végigtekertek a Margitszigeten, az Árpád hídon keresztül térnek vissza Pestre.

Éjféltől a futóké lesz a belváros, ismét 3 távval készülünk, lesz 4, 6,8 és 11,5 km-es szakasz is, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kihívást. A futók megkerülik majd a Városligetet, birtokba veszik az Andrássy utat és a belváros egyes részeit.

A Mozgás Éjszakája egy nagyszerű közösségi élmény, amellyel azt szeretnénk tudatosítani, hogy mozogni bárhol, bárkinek érdemes. A részvétel mindenki számára ingyenes.

További információk a honlapunkon és a facebook oldalunkon:

www.mozgasejszakaja.hu

www.facebook.com/amozgasejszakaja

A Mozgás Éjszakáját megelőzi az a több mint 500 kilométeren át tartó váltófutás, amelynek célja, hogy adományokat gyűjtsünk Böjte Csaba árváinak. A Dévától Budapestig, öt napon át tartó jótékonysági futáson előzetes regisztráció után bárki részt vehet. Regisztrálni a www.devabudapestfutas.hu oldalon lehet.

A kampány fő üzenete: futni és adni jó! Adományozni lehet 250 forintot egy telefonhívással, vagy utalni bármennyit. Böjte Csaba "gyermeke", a 10 éves Emília a következő üzenetet küldte Déváról: "Örökre itt szeretnék maradni. Mert itt tökéletes nekem és a testvéreimnek". Emília tökéletes világáért futunk és gyűjtünk.

Aki egy gombóc fagyiról le tud mondani, az hívja a 13600-at, majd tárcsázza a 20-as melléket! Aki utalni szeretne, az keresse fel a www.devabudapestfutas.hu honlapot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.