IT biztonság - egyre inkább megéri a megelőzés

2015.08.04. 15:33 Módosítva: 2015.08.07. 12:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az Invitel már a DDoS támadásokkal szemben is támogatja ügyfeleit

Egyre inkább előtérbe kerül az informatikai biztonság kérdése, és a következő években a vállalati stratégiákban meghatározó szerepet játszik majd. A magas szintű védelem megvalósítása egyre összetettebb feladat, így mind több vállalkozás bíz meg külső szolgáltatót az informatikai infrastruktúra folyamatos felügyeletével. A Gartner előrejelzése alapján 2018-ra a cégek fele együttműködik majd olyan biztonsági szolgáltatásokat nyújtó vállalattal, amely az adatvédelemre, a biztonsági kockázatok kezelésére és a védelmi infrastruktúrák menedzselésére szakosodott.

„A mobiltechnológiák és a felhőalapú számítástechnika térhódítása, valamint a közösségi média fokozott használata az IT biztonság területén is egészen új technológiák és szolgáltatások megszületését eredményezik néhány éven belül. Számos védelmi megoldás létezik a központi szerverfelügyelettől és tűzfal szolgáltatásoktól a DDoS védelemig. Ez utóbbi már ügyfeleink számára is elérhető, könnyen elérhető és rugalmasan alakítható szolgáltatás formájában” – mondta Marton László, az Invitel Nagyvállalati és Kormányzati Igazgatója.

Túlterheléses támadások bénítják meg a vállalatokat

A vállalatokat, szolgáltatókat érő, az üzleti működést megbénító DDoS (Distributed Denial of Service) „elosztott szolgáltatásmegtagadás”, más néven túlterheléses támadások száma világszinten egyre növekszik. Célja, hogy telítse a szerver hálózati kapcsolatát vagy túlterhelje az azt kiszolgáló hálózati eszközöket. Ezáltal a megtámadott szolgáltatás elérhetetlenné válik, ami veszélyezteti az üzletfolytonosságot. A jelenség gyakorlatilag bármely olyan vállalkozást érint, amelynek működéséhez elengedhetetlen alapfeltétel az internetszolgáltatás. A hiányzó, vagy nem körültekintően kiépített védelmi rendszernek nagyon súlyos következményei lehetnek: az ilyen jellegű támadások az esetek túlnyomó többségében a működési költségek növekedéséhez vezetnek (81%), ügyfélvesztéssel járhatnak (35%), illetve közvetlen bevételkiesést is jelentenek (27%).

Virtuális szűrővel a folyamatos internetkapcsolatért

Az Invitel nemrégiben bevezetett DDoS (Distributed Denial of Service) védelmi szolgáltatása hatékony megoldást nyújt ügyfeleinknek a túlterheléses támadások esetére. Ez egy költséghatékony, távolról üzemeltetett biztonsági megoldás, amely képes egyidejűleg több ügyfél védelmét biztosítani. Hogy folyamatos legyen a sávszélesség és az adatforgalom, a tisztítást egy nagy teljesítményű virtuális szűrő, a Scrubbing Center biztosítja. A szolgáltatás sajátossága, hogy a központi szűrő rendszer az Invitel gerinchálózatán helyezkedik el. Ez azért előnyös, mert itt a sávszélesség nagyságrendekkel nagyobb a nagyvállalati felhasználók internet kapacitásához képest. A szolgáltatás három változatban vehető igénybe: monitoring heti rendszerességű riportokkal, valamint hálózati vagy akár alkalmazás szintű védelem. Ez utóbbi ebben az esetben az ügyfél teljes forgalma folyamatosan átmegy a központi szűrő rendszeren, támadás esetén pedig a rendszer azonnali tisztítást végez.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.