Punk legendák a Budapest Parkban

2015.08.06. 15:21 Módosítva: 2015.08.10. 14:23
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A már-már legendának számító punk banda, a Bad Religion érkezik hozzánk, a Budapest Parkba augusztus 18-án, a Mad Caddies-szel, hogy megmutassák, lendületes muzsikájuk mit sem kopott az évek során.

A Bad Religion első akkordjai 1979-ig nyúlnak vissza, amikor a középiskolás tagok besokallva a tévés vallási műsoroktól megalapította a Bad Religiont, eme névkeresztség alatt pedig a dogmatizmussal való szembenállást tűzték ki célul. A '80-as évek óta persze sok víz lecsorgott a kaliforniai partoknál is, de több millió eladott lemez, tagcserék és közel négy évtizednyi zenéléssel a hátuk mögött, a csapat mit sem vesztett lendületéből, zenéjük ugyanolyan sodró és kaparós, mint kamaszkorukban volt, társadalmi problémákat boncolgató szövegeik pedig mit sem finomodtak - szerencsére - az évek során. A banda nem csak a 90-es évekbeli punk robbanás egyik legfontosabb vegyülete volt, de a gitáros Brett Gurewitz alapította Epitaph kiadó olyan bandák karrierjét indította el, mint a Good Charlotte vagy a Fall Out Boy.

A punk-rockerek előtt pedig a szintén kaliforniai ska-punk csapat, a hihetetlenül színes és változatos muzsikát játszó Mad Caddies lép színpadra. A fiúka dixieland, reggae, punk, ska hatásokat elegyítik dalaikban, bejutatva ezzel a zenekart családi fesztiválokra éppúgy, mint hatalmas punk ünnepélyekre. A zenekar tavaly jelentette meg Dirty Rice című albumát, mely tökéletes iskolapéldája a csapat maximalizmusának, ugyanis a lemezt 2009-ben egyszer már felvették, majd mivel nem voltak vele megelégedve, újrarögzítették az egészet. Milyen szerencse, ugyanis eközben leltek két új tehetséges dalszerzőtársa.

A Mad Caddies tehetségéről mi magunk is megbizonyosodhatunk augusztus 18-án Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén, a Bad Religion kapcsán pedig minden ígéret nélkül tudjuk: a srácok most is a toppon lesznek.

http://budapestpark.hu/

https://www.facebook.com/events/823897361032517/

http://www.tixa.hu/badreligion_budapestpark

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.