Előtérben az IT biztonság

2015.08.07. 12:47
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Akár alkalmazás szintű védelem a DDoS támadásokkal szemben az Inviteltől

Egyre inkább előtérbe kerül az informatikai biztonság kérdése, és a következő években a vállalati stratégiákban meghatározó szerepet játszik majd. A magas szintű védelem megvalósítása egyre összetettebb feladat, így mind több vállalkozás bíz meg külső szolgáltatót az informatikai infrastruktúra folyamatos felügyeletével. A Gartner előrejelzése alapján 2018-ra a cégek fele együttműködik majd olyan biztonsági szolgáltatásokat nyújtó vállalattal, amely az adatvédelemre, a biztonsági kockázatok kezelésére és a védelmi infrastruktúrák menedzselésére szakosodott.

  

„A mobiltechnológiák és a felhőalapú számítástechnika térhódítása, a közösségi szolgáltatások fokozott használata az IT biztonság területén is egészen új technológiák és szolgáltatások megszületését eredményezik néhány éven belül. Számos védelmi megoldás létezik a központi szerverfelügyelettől és tűzfal szolgáltatásoktól a DDoS védelemig. Ez utóbbi már ügyfeleink számára is elérhető, könnyen elérhető és rugalmasan alakítható szolgáltatás formájában” – mondta Marton László, az Invitel Nagyvállalati és Kormányzati Igazgatója.

Túlterheléses támadások bénítják meg a vállalatokat

A vállalatokat, szolgáltatókat érő, az üzleti működést megbénító DDoS (Distributed Denial of Service) „elosztott szolgáltatásmegtagadás”, más néven túlterheléses támadások száma világszinten egyre növekszik. A hiányzó, vagy nem körültekintően kiépített védelmi rendszernek nagyon súlyos következményei lehetnek: az ilyen jellegű támadások az esetek túlnyomó többségében a működési költségek növekedéséhez vezetnek (81%), ügyfélvesztéssel járhatnak (35%), illetve közvetlen bevételkiesést is jelentenek (27%).

Virtuális szűrővel a folyamatos internetkapcsolatért

Az Invitel nemrégiben bevezetett DDoS (Distributed Denial of Service) védelmi szolgáltatása hatékony védelmet nyújt ügyfeleinknek a túlterheléses támadások esetére. A költséghatékony, távolról üzemeltetett biztonsági megoldás képes egyidejűleg több ügyfél védelmét biztosítani. Az adatforgalom tisztítását egy nagy teljesítményű virtuális szűrő, a Scrubbing Center biztosítja. A központi szűrő rendszer az Invitel gerinchálózatán helyezkedik el, ahol a sávszélesség nagyságrendekkel nagyobb a nagyvállalati felhasználók internet kapacitásához képest.

Akár alkalmazás szintű védelem

A szolgáltatás az eltérő igényekhez alkalmazkodva három változatban érhető el. Igényelhető DDoS monitoring formájában, heti rendszerességű riporttal, amely rendkívül hasznos információkat tartalmaz az esetleges támadásokkal kapcsolatban. A hálózati szintű védelem esetében a monitoring rendszer már nem csupán figyeli a forgalmat, de egy esetleges DDoS támadás alkalmával a teljes forgalmat átkapcsolja a tisztító rendszerre, amely kiszűri a szennyezett forgalmat. A legmagasabb, alkalmazás szintű védelem esetében pedig az ügyfél teljes forgalma folyamatosan átmegy a központi szűrő rendszeren, támadás esetén pedig a rendszer azonnali tisztítást végez.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.