Újra Korona a Nemzeti Múzeumban!

2015.08.31. 10:47 Módosítva: 2015.08.31. 12:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egy kilogramm súlyú színezüst érmet ajándékozott a Magyar Nemzeti Múzeum számára a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. Az érem már megtekinthető a múzeum Palást termében, ahol korábban a Szent Korona is látható volt.

Kivételes adományban részesítette a Magyar Nemzeti Múzeumot a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. az államalapítás augusztus 20-i ünnepnapja alkalmából. A magyarság legnemesebb jelképét, a Szent Koronát és a koronázási ékszereket 1 kilogramm tömör színezüstön megörökítő műkincs a múzeum különtermében került kiállításra - éppen ott, ahol korábban maga a Szent Korona is díszelgett.

A Nemzeti Múzeumban lezajlott átadáson Dr. Csorba László megbízott múzeumi főigazgató, valamint Zakariás Fruzsina, a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. vezetője mellett tiszteletét tette ifj. Szlávics László nemzetközi hírű éremművész is, a rendhagyó kibocsátás tervezője.

„Társaságunk hazánk egyik legnagyobb érme- és emlékérem forgalmazójaként különösen elhivatott a magyar témájú kibocsátások iránt. A tavalyi évünk sikerterméke, a 30 mm átmérőjű színezüst Szent Korona emlékérmünk óriási népszerűségnek örvend, ezért határoztuk el, hogy cégünk történetének első, 1 kilogramm színezüstből készülő remekművén is ez a motívum jelenjen meg. A 24 karátos szelektív arany bevonattal gazdagított éremből mindösszesen 99 példány készülhet, amelyek mindegyikét az egyedi sorszámozás teszi egyedülállóvá. A Magyar Nemzeti Múzeummal folyamatos szakmai együttműködésben állunk, ezért első gondolatunk az volt, hogy a 01/99-es sorszámú, ezáltal a legértékesebb darabnak a múzeum tulajdonában lenne méltó helye” – nyilatkozta a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. vezetője.

A múzeum örömmel fogadta a nagyvonalú felajánlást, így a Koronázási Palástot is bemutató teremben mostantól a látogatók is megtekinthetik a 100 milliméter átmérőjű érmet. Az 1 kilogramm súlyú Szent Korona érem megalkotását annak korábban rendkívül sikeresnek bizonyuló, 30 milliméter átmérőjű változata ihlette, amely jelenleg is elérhető a vállalat kínálatában.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.