GENERÁL - ROCK LEGENDÁK A SZÍNPADON

2015.09.14. 14:00 Módosítva: 2015.09.15. 09:41
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

2015.december 12-én, az év koncertjén a budapesti Tüske csarnokban fellép a legendás Generál együttes. Karácsony James, Charlie, Novai Gábor és Várkonyi Mátyás lép színpadra a fanok, vagy csak egyszerűen a rockzene híveinek határtalan örömére.

A szuper group legutóbb az ezredforduló után adott egy koncertet, s ma pedig már arról szólnak a hírek, hogy Várkonyi Matyi házi stúdiójában gőzerővel folynak a próbák, s csendülnek fel egymás után a legendás Generál slágerek. Valami olyasmi készül, amit eddig nem láthattak, s hallhattak a rajongók. A rocklegendák mellett fellép és énekel Marót Viki, valamint Zentai Márk, akinek zenekara a MÖRK kíséri a magyar poptörténet kiemelkedő zenészeit. S hogy a hangzásvilág még teljesebb legyen, egy tizenkét fős vegyes karon kívül az Óbudai Danubia Zenekar kíséri a produkciót, Báthori Lóránt vezényletével.

Túl a rock történelmen, igazi zenei csemegének ígérkezik a decemberi koncert, a zenészek nem nosztalgiázni szeretnének, hanem adaptálni a Generál egykor híres szerzeményeit, a mai kor hangzásvilágára.

Charlie
Charlie

Várkonyi Mátyás:

Különböző felállásokban gondolkodtunk, végül ez a variáció kristályosodott ki. Ebbe a „stafétaváltozatba” már bevontuk a fiatalokat is. S hogy mögöttünk majd egy teljes szimfonikus zenekar zenél, az teljesebbé teszi a produkciót, teltebb, differenciáltabb lesz a hangzás, a különleges hangulatok egy komolyabb dimenzióba emelik a zenét.

Charlie: Emlékszem, annak idején a Generállal nagyon érdekes muzsikát játszottunk. s most is nagy várakozással tekintek a decemberi koncert elé. Persze ez most is, mint anno, egy igazi „high class” zenei élmény, és nagyon örülök, hogy a barátaimmal –akik már 40 éve a barátaim- muzsikálhatok ismét.

Karácsony James:

Egyfajta kíváncsiság vitt bele ebbe a formációba és ugyanakkor egy próbatétel is lesz az együtt muzsikálás. Szeretem a kihívásokat, ugyan a számok szövege ugyanaz, ám a mai eszünkkel, tapasztalatunkkal a hátunk mögött nyilván másképp fogalmazzuk meg a klasszikus nótákat.

Karácsony James
Karácsony James

Novai Gábor:

Érdekes, hogy bár legutóbb, az ezredforduló környékén játszottunk együtt s most, amikor elkezdtünk próbálni, mégis olyan volt, mintha tegnap hagytuk volna abba. S a reakciók is olyanok, mintha a régi idők kelnének életre. Nagyon drukkolok fiatal kollégáimnak, Vikinek és Márknak, hogy be tudjanak illeszkedni a legendák csapatába.

Akik annak idején, hallgatták őket, és az együttes koncertjeire jártak, ma már nagypapák, nagymamák. S most fiaikkal, lányaikkal és unokáikkal nosztalgiázhatnak. A hangzás és a színpadi látvány színpompásnak ígérkezik, a hangulatról pedig majd a nézők gondoskodnak. Így kerül szimbiózisba dal és előadó, zenekar és közönség, múlt s jelen az év koncertjén.

Esemény itt.
Jegy itt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.