Tudod már, hogy hol szeretnél továbbtanulni?

2015.11.27. 17:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Bár még nem indult el a felvételi jelentkezési időszak, nem lehet elég korán elkezdeni a képzések és iskolák kiválasztását. Mátéval, a bajai Eötvös József Főiskola duális építőmérnök hallgatójával arról beszélgettünk, hogy milyen szempontjai voltak a pályaválasztás és az iskola kiválasztása során. A 2015-ben elindított duális építőmérnöki képzést egy, a Széchenyi 2020 projekt keretében megvalósuló képzésfejlesztési program is támogatja az EJF-en.

Az iskola kiválasztásakor nekem fontos volt, hogy a diploma megszerzése után biztosan el tudjak helyezkedni. Az Eötvös József Főiskola a vizes szakmák építő- és környezetmérnökeit képzi, ezek hiányszakmák, keresettek az itt végzett mérnökök. A duális képzést azért választottam, mert már a főiskola alatt fizetett szakmai gyakorlaton vehetek részt, kipróbálhatom magamat és az elméletben megtanultakat egy igazi munkahelyen. A duális rendszer lényege, hogy a képzési idő közel felét a munkahelyen töltöm, a munkámért fizetést kapok, amiből jut majd a nyaralásra is. Most egyszerre két helyen kell jól teljesítenem, de ez a plusz munka a diploma után sokszorosan megtérül. Nekem tetszik ez a rendszer, mert már a diploma előtt igazi szakmai és munkatapasztalatot gyűjtök, ami előnyt jelent majd az álláskeresésnél, ha végeztem a főiskolán.

Az elméleti képzéssel elégedett vagyok, kis létszámú csoportokban tanulunk, ezért sokkal közvetlenebb az oktatás és a tanáraink az egyéni fejlesztésünkkel is tudnak foglalkozni. Tetszik, hogy a szakmaiság mellett a hallgatók is fontosak az EJF -en, minden emberközelibb, mint egy olyan főiskolán, vagy egyetemen, ahol többezer hallgató van egy évfolyamon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.