2015.12.02. 10:49 Módosítva: 2015.12.03. 11:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Placido Domingo sztárvendégeit hozza el Mága Zoltán hegedűművész a VIII. Budapesti Újévi Koncertre! Világhírű operacsillagok, a Nemzet Színészei, popsztárok, látványos show január 1-jén, az Arénában!

A házigazda Mága Zoltán ezúttal is különleges műsorral indítja az évet, a mai operaélet legnagyobb alakja, Placido Domingo sztárvendégeit hozza el Magyarországra! A világhírű, „kristály hangúként” is jellemzett szoprán, Micaëla Oeste egyik kedvenc darabjával, a Csárdáskirálynő című operettből Sylvia belépőjével készül a magyar közönségnek, mielőtt csatlakozik a legendás tenoristához Placido Domingohoz Japán, Kína, Oroszország és Írország neves pódiumain. A sztárvendégek között van Ekaterina Lekhina orosz származású, Grammy-díjas sztárszoprán is, Oroszország egyik legünnepeltebb operaénekesnője. Az operarajongók nagy örömére színpadra lép a lírai hangvételéről és a drámai erejéről ismert operacsillag, a kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő Georgina von Benza is.

A New York-i Metropolitan, a Milanói Scala, a Bécsi Operaház és a világ valamennyi jelentős teátruma után a VIII. Budapesti Újévi Koncert színpadán köszönthetjük a világhírű szicíliai születésű tenort Marcello Giordanit. Másik népszerű tenor is fellép a gálaesten, Mario Frangoulis, aki 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet. A görög származású művész énekelt már a legrangosabb teátrumokban a legnagyobbakkal, Placido Domingotól Celine Dionig.

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas Arénában. A hazai neves előadók közül az EMeRTon-díjas dívák Szulák Andrea és Szekeres Adrien, a Kossuth-díjas zongoraművész Szakcsi Lakatos Béla és Charlie lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén. A hegedűvirtuóz lánya, Mága Jennifer a görög tenorral, Mario Frangoulis-szal énekel duettet. Közkívánatra ismét színpadra lép a tíz esztendős Mága Zolika, Paganini egyik virtuóz remekművével. Az esten közreműködik a közel száz fős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.

További információ itt

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.