Olcsó utángyártott tintapatron?!

2016.04.27. 16:27 Módosítva: 2016.04.28. 12:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Valóban olcsóbb a megszokott nyomtatási minőség az utángyártott tintapatronokkal? A nem eredeti patronok képességeit illetően számos mítosz él, ám ezek nem mindig állják meg a helyüket a gyakorlatban.

Meglepő eredményeket hoztak az eredeti HP, illetve az utángyártott nyomtatópatronok összehasonlító tesztjei. Az utángyártott festékkazettákat használó HP Laserjet-tulajdonosok közel felének már akadt gondja a nem eredeti termékekkel. A felmérés szerint háromszor nagyobb eséllyel okoz szervizben javítandó hibát az utángyártott patron a nyomtatóban, mint az eredeti festékkazetták. Egy teszt során a nem eredeti festékkazetták több mint negyede már érkezéskor működésképtelen volt vagy nagyon rövid ideig működött, míg az eredeti HP Laserjet patronok mindegyike üzemképes volt már az első alkalommal.

A nem eredeti festékkazetták nyomtatási nehézségeket is okozhatnak, rosszabb esetben akár a nyomtató működését is veszélyeztethetik. Négyből három nyomtatószerelő szerint az utángyártott patronok használata megrövidíti a nyomtató élettartamát. Az eredeti HP Laserjet-festékkazettákat az adott nyomtatókhoz tervezték, ami biztosítja a megbízható működést.


Az utángyártott festékpatronok nyomtatási minősége ugyan megfelelőnek tűnhet, az eredmény azonban gyakran nem konzisztens, az így készült dokumentumok pedig sokszor nemcsak cégen kívüli, de azon belüli megosztásra sem alkalmasak. A nem eredeti festékkazettákat használók 47 százalékának volt már problémája a nyomtatás minőségével, az elkészült dokumentum csíkos vagy foltos volt. A tesztekben az eredeti HP Laserjet-patronok nyomatai ugyanakkor 95 százalékban megfeleltek minden felhasználási követelménynek.

A nem eredeti tintapatronok ráadásul a vártnál jóval többe is kerülhetnek. Az esetleg elsőre kedvező választásnak tűnő olcsó patron megbízhatatlansága számos extraköltséggel járhat, legyen szó akár a munkatársak elvesztegetett idejéről, a szervizzel való egyeztetésekről, az újranyomtatásról vagy a kárba veszett kellékanyagokról. Az utángyártott patronok így akár 20 százalékkal is többe kerülhetnek, mint az eredeti darabok.

A HP műszaki leírásai titkosak, ezért elképzelhetetlen, hogy a nem eredeti termékek gyártói tökéletesen lemásolják azokat. A HP-technológia különleges megbízhatóságot és folyamatos nyomtatási minőséget biztosít. Világszerte több mint 13 ezer képfeldolgozási és nyomtatási szabványával, kényelmes újrafelhasználási programjával és nyomtatási tapasztatával a HP továbbra is innovatív és mindig megbízható nyomtatási megoldásokat biztosít.

Az eredmények a HP megbízásából készített 2015 EMEA Photizo Group felmérésen, a SpencerLab 2014 Colour és a 2013 Monochrome Reliability studies for Europe, Middle East, and Africa kutatáson, valamint a 2014 Market Strategies International felmérésen alapulnak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.