2016.05.20. 16:18 Módosítva: 2016.05.20. 16:18
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A romantika és Shakespeare jegyében rendezik meg az idei Budapesti Nyári Fesztivált, amely június 10-én a Nemzeti Filharmonikusok koncertjével veszi kezdetét. A Margitszigeten és a Városmajorban több mint száz programból álló gazdag programsorozattal várják a látogatókat.
margitszigeti szinpad foto geberle berci

Még több sztár és szuperprodukció szerepel az idei Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában: a legnevesebb hazai művészek - Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Madaras Gergely, Héja Domonkos - mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra a Margitszigeten, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte-Carlo Balett társulata. A víztorony kilátóban tánctörténeti kiállítást mutatnak be, a kerengőben bábkiállítás, a színpad bejáratánál Szőke Gábor Miklós ugró oroszlán szoborinstallációja fogadja majd a látogatókat.

Az ország leghosszabb összművészeti fesztiválja 2016-ban is tizenkét héten, illetve hétvégén át kínál minőségi programot – színházi előadásokat, opera és musical bemutatókat, táncelőadásokat, látványos show-kat, gyerekszínházat, színházi szemlét, jazz-, világzenei, klasszikus zenei és crossover koncerteket –, számos műfajban, a család minden korosztálya számára. A csodálatos természeti környezetben található Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok gazdag programválasztékukkal és kényelmi szolgáltatásaikkal (komplex turisztikai csomagajánlatok, a színház saját kikötőjébe közlekedő MAHART színházi hajójárat) olyan attrakciónak számítanak, amelyek új bemutatókkal, látványos és nagy kiállítású produkciókkal, egyszeri eseményekkel, egyedi tartalommal gazdagítják Budapest kulturális kínálatát, és folyamatosságot biztosítanak a főváros kulturális életében.

Kiemelt programok a margitszigeti műsorból: Nemzeti Filharmonikusok nyitó nagykoncert Kocsis Zoltánnal és Yuja Wang kínai zongoravirtuózzal június 10., opera bemutatók: Traviata június 24. és 26., Otello július 29. és 31., 3 tenor operagála július 22, Oscar/Zene filmzenekoncert június 15., Virtuózok ünnepi nagykoncert augusztus 20., Magna Cum Laude augusztus 25., Evita musical bemutató – július 8. és 10., Magic Show augusztus 12 és 13. Vendégjátékok: Globe Színház: A két veronai nemes - július 1, Monte-Carlo Balett: Rómeó és Júlia augusztus 5., jazz világsztárok: Stacey Kent június 12., Stanley Jordan július 3.

A Városmajorban Bereményi Géza Shakespeare királynője című művét mutatják be Udvaros Dorottya és Rátóti Zoltán főszereplésével. Nyáry Krisztián Így szerettek ők című sikerkönyveiből színpadi ősbemutató készül Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél közreműködésével, a Kaláka megzenésített verseivel. A Színházi Szemle versenyprogramjában a szezon elején ezúttal 6 város színházának 6 legjobb szórakoztató előadását tekinthetik meg; a színházi előadások mellett jobbnál jobb koncertek, gyerekszínház és zenés színházi tábor várja az érdeklődőket Buda közkedvelt nyári színházában.

MÁJUS 31-ig SZÉP-kártyával 10% kedvezménnyel válthatók jegyek a fesztivál előadásaira.

Bővebb információ: www.szabadter.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.