Világsztárok a kis balatoni faluban

2016.06.13. 13:08 Módosítva: 2016.06.15. 17:23
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Télen 400, nyáron 7000 ember rója Paloznak utcáit. A hívószavak: St Germain, Incognito, Mario Biondi, isteni borok, napsütés. Balatonfüredtől 10 percre a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja vár augusztusban.

Idén augusztusban (augusztus 4-5-6.) három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa, ekkor rendezik ugyanis a Paloznaki Jazz Pikniket. Egy kicsit távolabb a nyüzsgéstől, Csopak és Alsóörs között a dombon egy tündéri Balaton-felvidéki falu vár fehérre meszelt, nádtetős házakkal, szőlősorokkal, év közben csenddel, nyáron viszont 3 napra utánozhatatlan hangulattal és válogatott zenékkel. Láttál már egy fél falut templomostul fényfestésbe borulni? Ha nem, akkor mindenképpen itt a helyed augusztusban (elővételes jegyek még kaphatók pár napig).

A Paloznaki Jazz Piknik a helyi Homola Pincészet zenei és gasztro fesztiválja. Az elmúlt öt év alatt több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal. A két napból 2016-ra három nap lesz minden eddiginél izgalmasabb programmal. Már alig várjuk, hogy Paloznak utcái újra megteljenek borospoharakkal sétálgató emberekkel, zenével, a falu szélén felépüljön a nagyszínpad és a Tájház udvara élőzenés klubbá változzon.

Jazz, Bor, Balaton!

2016-ban már 5 éves a Paloznaki Jazz Piknik.  Ezt az évet egy különleges nulladik nappal nyitják: a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad este koncertet a nagyszínpadon (a nulladik napra külön jegy váltható). Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülnek, fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi, a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét, a naplementés koncertek „szakértője”, a Bin-Jip, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint Jász András és Barátai. A Sáfránkert Vendéglő melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd.

A Piknik a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren voltak rá kíváncsiak. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka ) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője Paloznak Önkormányzata. A Jazz Piknik a MOL Nagyon Balaton programsorozat része és a Veszprémfesttel kooperációban kerül megrendezésre.

A Jazz Piknik a MOL Nagyon Balaton programsorozat része és a Verszprémfesttel koopreációban rendezik meg.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.