Bemutatkozott az Invitech Solutions

2016.06.30. 10:24 Módosítva: 2016.06.30. 15:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Új cég jelent meg az üzleti infokommunikációs piacon az Invitel Csoport átalakulásának köszönhetően. Az Invitech Solutions a társaságcsoport vállalati és nagykereskedelmi üzletágának alapjain kezdi meg működését.

Az Invitel Csoport közel két évtizede meghatározó szolgáltató a telekommunikáció, az informatika, valamint az adatközponti és felhőszolgáltatások területén. A társaság már több lépést is tett az elmúlt másfél évben annak érdekében, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélfókuszú működését. Ennek a folyamatnak következő lépéseként júliustól két főbb, önálló jogi személlyé alakul át az Invitel Távközlési Zrt. A lakossági és kisvállalati üzletág továbbra is Invitel Távközlési Zrt. néven folytatja tevékenységét, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág viszont Invitech Megoldások Zrt.-ként, Invitech Solutions márkanévvel működik a továbbiakban. A két társaság menedzsmentje és tulajdonosi háttere változatlan marad.

A bejelentésről szóló sajtótájékoztatón David Blunck, a társaságcsoport vezérigazgatója a változásról elmondta, hogy habár az IT és a telekommunikáció mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet tölt be, az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek és kihívások azonban különböznek a nagyobb szervezetek esetében. Ez az oka annak, hogy az Invitelből kiemelték az Invitech Solutions-t. A vezérigazgató rávilágított arra is, hogy az új társaság az Invitel Csoport infotechnológiai szolgáltatója lesz a közepes és nagyvállalati, továbbá intézményi és nagykereskedelmi partnerek számára, és mintegy 500 hálózati, informatikai, valamint további szakemberükkel 6000 ügyfelet szolgálnak ki, az innovatív startup-októl a tőzsdén jegyzett multinacionális vállalatokig.

Javorniczky Áron, a társaságcsoport vállalati és nagykereskedelmi üzletágának vezetője arra a tényre is rávilágított, hogy az Invitech Solutions már születésekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője, több mint 20 milliárd forint éves árbevételével. Az üzletágvezető elmondta, hogy míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek a társaságnál, ma már árbevételük közel negyedét ez a terület adja, így mostanra érett meg az idő arra, hogy önálló cégként is megmérettessék magukat.

Ahogy a cégcsoport vezetői hangsúlyozták, a vállalati megbízók az üzleti infokommunikáció átalakuló világában különálló szolgáltatások helyett, egyre inkább komplex megoldásokat, átfogó tanácsadói együttműködést igényelnek, amely az üzleti ügyfelek elvárásaira még jobban fókuszáló működést követel meg, az Invitech Solutions pedig ebben is úttörő kíván lenni.

Az üzleti ügyfeleket kiszolgáló társaság a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. Az Invitech Solutions adatközponti infrastruktúrája négy, budapesti telephelyű létesítményére épül, melyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre.

További információ

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.