Végre van Bio Hamburger Budapesten!

2016.07.06. 13:36 Módosítva: 2016.07.06. 14:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Kossuth térnél, a Báthory u.3-ban új időszámítás kezdődött a burgerek világában. Itt az első bio alapanyagokból készült Bio Burger. Van paleo és vega változat is. Mindene bio, még a szósz is.

Sokan vagyunk, akik szeretjük a jó hamburgert, amit ha lehet kipróbálunk, elnyomva a felmerülő gondolatot, hogy mi is lehet benne.

Megdobbant a szívem, amikor meghallottam, hogy van egy olyan hely, ahol a burger izig-vérig friss és természetes, bio gazdálkodásból származó alapanyagokból készül és nem is akármilyen kivitelben!

A hamburger évtizedekig egyet jelentett az egészségtelen táplálkozással, hiszen az a képzet társult hozzá, hogy mindenféle tápértéket nélkülöznek és silány minőségű, adalékokkal, ízfokozókkal és cukorral telenyomott alapanyagokból varázsolják ínycsiklandozó formára, aminek természetesen nagyon nehéz ellenállni. Pedig ez nem a hamburger genetikájából adódik, hanem leginkább a tömegtermelésre alkalmas élelmiszerek gazdaságos kezelésének, tárolásának kényszeréből.

Az utóbbi években a szemem láttára emelkedett a hamburger a kézműves ételek képzeletbeli csúcsára és úgy érzem, hogy a Bio Burger megszületése koronázta meg igazán ezt a tendenciát. A Burger Hazaért. A Báthory utca 3-ba.

A tudatos táplálkozás üzenete, hogy amit eszünk, meghatározza az egész szervezetünk működését. Kis kutatómunkával utánajártunk, hogy a bio nem csak attól bio, hogy hiányzik belőle a rovarirtószer és egyéb növekedést serkentő kemikáliák, de a bio föld teli van olyan mikroorganizmusokkal, amelyek abban segítik a növényeket, hogy jóval nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tudjanak magukhoz venni. Tudták például, hogy a bio paradicsomban majdnem ezerszer nagyobb a vas tartalom? Nem, ugye? Mi sem. A Báthorysok igen.

Számomra a tudatos táplálkozás mindennapos kényszer, puffadok a glutén tartalmú és tejes ételektől, megviseli a gyomromat minden adalékkal teli és ízfokozókkal manipulált étel. A hamburger eddig tiltólistán volt. De csak eddig, mivel a Báthoryban azokra is gondoltak, akik hozzám hasonló gondokkal küzdenek. Van mandulalisztből készült gluténmentes paleo változat és vega burger is. Természetesen mindegyik bio alapanyagokból készül. A vegánok kérhetik a majonézt tojásmentesen is.

Megtudtuk, hogy a bio tartású marhákat Magyarországon szabadon legeltetik, ezért lemozogják a zsírjukat, így a vesénél sem képződik elegendő háj, ami maga a vesefaggyú, a megszokott hamburgerpogácsák alapösszetevője. A bio hamburger így abban is különbözik, hogy nem a vesefaggyú biztosítja a szükséges zsírmennyiséget, hanem a zsírban nem szűkölködő, igazi magyar bio mangalica szalonna. Ettől lesz igazán utánozhatatlan és különleges íze a Báthory Bio Burgernek.

A Báthory csapata nem csak hamburgerekkel várja vendégeit, hanem délben bio alapanyagokból készült ételekkel is. Kínálatukban hangsúlyos szerepet kapnak a különféle glutén, tej és tojás mentes ételek és a nyers sütemények. Budapesten bárki könnyen felkerekedhet, hisz a Kossuth téri metrómegállótól 50m-re található ez az igazán otthonos kis hely.

www.bathoryetelmuhely.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.