Gyerekjáték a virtuális valóság!

2016.07.27. 17:03 Módosítva: 2016.07.27. 17:16
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Utaztassuk el a gyereket a nagyvilágba, repítsük ki a világűrbe, vagy szafarizzon a dzsungelben! A Mattel View-Master 3D-s virtuális valósága ezt kelti életre egy okostelefon és számos élménycsomag segítségével.

Bár nálunk kevésbé lett a mindennapok része, külföldön – különösen a tengerentúlon – a kattintós képnézegető, a View-Master 75 éve jelent egyet a 3 dimenziós élménnyel. A régi készülékbe egy papírból készült élménytekercset kellett behelyezni, ami egy ügyes optikai trükknek köszönhetően a szemünk előtt igazi háromdimenziós képpé vált. Az idei évben piacra kerülő 2016-os View-Mastert is a szemünkhöz kell emelni, de az élményt itt már a szemüvegbe helyezett mobiltelefon szolgáltatja, és kimondottan gyerekek részére összeállított, látványos és érdekes információkkal teli kalandokat mutat be. A View-Masterhez jelenleg három élménycsomag vásárolható: világűr, különleges úti célok és vadvilág.

A készülék használata pedig igazán gyerekjáték! Első lépésként valamelyik élménycsomag applikációját kell letölteni iOS vagy Android rendszerre, ami elindítás után magyar nyelven kalauzol végig az üzembehelyezés néhány könnyed lépésén. A kaland a megvásárolt élménycsomag dobozában található kártya telefonhoz érintésével veszi kezdetét. A szemek elé emelt készülék azonnal egy valódi virtuális világba repíti a gyereket, mely teljesen körülöleli, mintha valóban részese lenne az élménynek. A csillagos égbolt olyan, mintha valóban feltekintenénk az égre egy tiszta éjszakán, míg a Szabadság-szobor úgy magasodik előttünk, hogy csak hátrahajolva láthatunk fel a tetejéig. Ráadásul minden környezetben újabb és újabb továbblépési lehetőségek lettek elrejtve, így a kicsi valóban egy kalandként éli meg a View-Master új világát. A játék 6-7 év feletti gyerekek részére lett kifejlesztve, akik már tudnak olvasni.

 Persze ha a Mattelről esik szó, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a játék teljesen biztonságos, illetve segít a gyermek fejlődésében is. A View-Master – bár képes hagyományos VR szemüvegként is működni – elsősorban gyermekek számára lett tervezve, úgy, hogy a szülő dönthesse el, milyen tartalmat láthat a gyermek. A készülék háza is teljesen biztonságos a kicsi kezeknek és a telefonnak egyaránt, így leejtéskor sem sérülhet meg a drága mobilkészülék. A három élménycsomag gazdag információkat nyújt a kis kalandoroknak az adott témakörökben, így olyan, mintha egy igen szórakoztató tankönyvet kaptak volna ajándékba.

 A View-Master júliusban érkezik meg a boltok polcaira és egy országos roadshow keretében több helyen személyesen is kipróbálhatjuk. Az már most borítékolható, hogy a megújult View-Master az idei év végének és karácsonyi időszakának egyik slágerterméke lesz a gyerekes szülők körében!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.