HAMAROSAN KEZDŐDIK AZ ÉV LEGVIDÁMABB HETE

2016.08.08. 15:30 Módosítva: 2016.08.12. 10:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Immáron 15. alkalommal hozza el a Móricz Zsigmond Színház a VIdámság és Derű ORszágos Seregszemléjét Nyíregyházára. A kilenc napon át tartó VIDORgás idén augusztus 26. és szeptember 3. között vár mindenkit.

A VIDOR Fesztivált az ország egyik legnagyobb színházi és szabadtéri fesztiváljaként tartják számon. Minden évben számos színes program várja az érdeklődőket Nyíregyháza belvárosában és a színházban egyaránt. A színház igényes, kulturált szórakozást nyújt, míg a Kossuth téri koncerteken és az egyéb szabadtéri programokon lehetőség van lazább kikapcsolódásra IS. Eressze ki a fáradt gőzt, lépjen ki a monoton hétköznapokból, és töltse VIDORgással az előttünk álló hetet! Töltődjön fel a nap utolsó sugaraival, nevessen sokat, és lépjen át az őszbe energiával telve!


Az első fesztivál 2001-ben került megrendezésre, és azóta is töretlen sikernek örvend. Nincs is jobb bizonyíték erre, minthogy idén immár a 15. jubileumi „születésnapját” ünnepli. A válogatott színházi előadásokban felsorakozó neves színészek garantálják, hogy a nézői rekeszizmok most sem pihennek majd. ország színházainak legjobb vígjátékain kívül neves stand-up-os előadók is gondoskodnak arról, hogy egy percre se olvadjon le a mosoly az arcokról.


Kirják Róbert ügyvezető igazgató a VIDOR Fesztiválról: „A VIDOR Fesztivál hosszú évek óta Nyíregyháza kiemelkedő kulturális programja, igazi kikapcsolódás kicsinek és nagynak, városlakónak és vendégnek egyaránt; egyben az ország egyik legrangosabb összművészeti fesztiválja is. Jómagam azért is várom minden évben ezt a különleges hangulatú eseményt, mert kezdettől fogva tagja vagyok a fesztivált szervező és koordináló teamnek, és az előkészítés izgalma, a vendégművészek rangos csapata, a nézők visszajelzései mindig őszinte örömmel töltenek el. Mára szinte természetes, hogy nyár végén ezzel a színpompás fesztivállal búcsúztatjuk el a sokaknak legkedvesebb évszakot, s a vidámság szórakoztató seregszemléjével készülünk fel az előttünk álló munkás hónapokra. A VIDOR tarka kínálatában mindenki találhat kedvére valót, műfajok adnak kezet egymásnak, rácsodálkozhatunk újdonságokra, vagy épp régi ismerősökkel találkozhatunk. Kilenc nap, ami valóban nem szól másról, mint az élményről, önfeledtségről, az adás öröméről. Tapasztaljuk hát meg újra együtt a nevetés gyógyító, megtisztító erejét, mert egy korty derű – mindenkinek jár.”


És hogy miért is beszélünk világzenei koncertekről!? Íme, egy kis ízelítő – a teljesség igénye nélkül – az idei fellépők névsorából: a Boban Marković Orkestar Szerbiából, Sergent Garcia Franciaországból, a Los de Abajo egyenesen Mexikóból, vagy a Songhoy Blues, akik Maliból repülnek hozzánk.


És akik garantálják a felhőtlen szórakozást színházon belül: Kern András, Hernádi Judit, Mucsi Zoltán, Csonka András, Szervét Tibor, Kovács Patrícia, Újlaki Dénes, Hegedűs D. Géza, Dobó Kata. A névsor természetesen nem teljes.


A Dumaszínházat képviselik: Aranyosi Péter, Mogács Dániel, Janklovics Péter, Kovács András Péter, Kormos Anett, Fodor Annamária és Tóth Szabolcs.


Végül, de nem utolsó sorban néhány rangos hazai zenei fellépő: Rúzsa Magdi, Szabó Balázs Bandája, a a Honeybeast, a The Biebers, Péterfy Bori & Love Band, a Kistehén Tánczenekar, a Magashegyi Underground, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, a Talamba, a Besh o  droM, és még sokan mások.


Koncertek, fantasztikus vígjátékok, filmvetítések, utcazene, bábszínház és egyéb gyermekprogramok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt az év legvidámabb hetén. Egy fesztivál, ami összehozza az egész családot.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.