Neki énekelte új dalát Wolf Kati!

2016.09.19. 13:51 Módosítva: 2016.09.21. 15:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Több millióan kóstolhatták már süteményeit, és legalább ugyanennyien jártak már üzleteiben. Nemrég újranyitotta a nagy Virág Cukrászdát, a süteménykészítéshez pedig úgy áll hozzá, mintha női lelket simogatna. Wolf Kati a makói gyermekkórus kíséretében először Gyuris László mestercukrásznak énekelte el új dalát.
Nézze meg, mire készülnek Wolf Katiék!

Nagy örömet okozott a szegedieknek, hogy a közelmúltban újranyílt a patinás Virág Cukrászda. Idáig azonban hosszú volt az út, hogyan kezdett édességekkel foglalkozni?

Már ötévesen kapcsolatba kerültem a cukrászattal, ekkor készítettem el első habcsókomat. Innen azonban még nem vezetett egyenes út a mostani mesterségemhez, édesapám szerette volna, ha „férfiasabb” szakmát ad a kezembe. Később természetesen kitanultam a cukrászatot is.

A Rigó Jancsi, a piskótatekercs vagy a fagylalt szinte örökzöldnek számít. Ma is tudja hasznosítani az akkor tanultakat?

Aligha, ugyan az alapok máig élnek, a cukrászat is kísérletezést, újítást igényel – ma már nem ugyanazt keresi a közönség, mint tíz, vagy harminc éve. Úgy hozta az élet, hogy nekem már a kezdetektől saját lábamon kellett megállnom, így hamar kifejlődött a vállalkozói érzékem – de ezt is folyamatosan fejleszteni kell.

Manapság nagy keletje van a kézműves édességeknek. Hogyan lehet előállítani rendszeresen és megbízhatóan ugyanolyan jó minőségű süteményeket, édességeket?

A kézműves módszernek van egy semmivel nem összehasonlítható szépsége – ilyen például a tészta selymesedésének, pihentetésének folyamata. A titok nyitja, hogy a jól bevált süteményrecepteknél az elkészítés módjában sem szabad kompromisszumot kötni.

Melyek most a legjobban keresett sütemények?

Egyszerre mennek jól az újdonságok - a szilvásgombóc parfé, a macaron vagy a smoothie-k – és a klasszikus édességek. Mindezek mellett 64 féle fagylaltot is készítünk, közülük az áfonyás túrós aranyérmet, míg az „oreós” nemrégiben harmadik helyezést szerzett.

Nyilván időről-időre szükség van mind a kínálat, mind az üzleti szemlélet megújítására is ennyi év alatt. Honnan inspirálódik?

Igyekszem autentikus forrásból tájékozódni, ezért tíz napot magam is dolgoztam egy francia cukrászdában. Szakmai példaképem Pierre Hermé francia cukrászmester, a cukrászat Picassója, többek közt tőle tanultam azt a merészséget, ami az ízek megújításához szükséges – sokszor akár egymáshoz nem illő alapanyagokkal is kísérletezve.

Jelenleg négy üzlete van – kire támaszkodhat a napi üzletmenet során?

Elsősorban a feleségemre, a vállalkozásunk közös. Míg ő a napi üzletmenettel, addig én a termékek előállításával az ízek összhangjával foglalkozom. Egy vállalkozás működtetéséhez biztos pénzügyi háttér is szükséges, ebből a szempontból a Raiffeisen Bankkal kölcsönösen jó kapcsolat alakult ki. Fontosnak tartom a személyes, bizalmi viszonyt munkatársakkal, vevőkkel, beszállítókkal is.

A nagy Virág megnyitásakor egy 2016 szeletes tortával lepte meg a szegedieket. Mennyire érzi magát lokálpatriótának?

Igyekszem a vendégekkel együtt megünnepelni a vállalkozás fontos mérföldköveit, ilyen volt ez a torta is, de többször szerveztünk már a városi rendezvényekhez kapcsolódva Krémes Fesztivált. Emellett nem feledkezem el a jótékonykodásról sem.

Mire a legbüszkébb?

Azokra a pillanatokra, amikor a vevő a frissen vásárolt fagyit átnyújtja társának és azt mondja: „Kóstold meg, milyen finom!”.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.