Meglepő okosságok a Boschtól

2016.12.15. 12:48 Módosítva: 2016.12.15. 15:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Különleges hálózatba kapcsolt eszközöket mutat be a Bosch a januári CES 2017 kiállításon. Lesz okos vízmelegítő, a motorozást segítő információs kijelző és a nem várt vendégeket hazaküldő okosotthon.

A világ legjelentősebb IT seregszemléjén bemutatkoznak a Bosch azon okos termékei, amelyet a kiállítás szervezői innovációs díjjal tüntettek ki. Három megoldás összesen négy elismerést zsebelt be.

Okos vízmelegítő

Téli estén nincs kellemesebb egy csésze forró teánál. A Bosch okos vízmelegítője felgyorsítja testünk és lelkünk felmelegedését. Akár útközben, távolról is kényelmesen ki- és bekapcsolható a vízmelegítő, szabályozható a vízhőmérséklet vagy ellenőrizhető a berendezés állapota. Mindehhez egy okostelefonra vagy tabletre és egy intelligens Bosch vízmelegítőre lesz szükségünk.

Forradalom a motorozásban

Biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a motorozást a hálózatba kapcsolás. A hagyományos műszeregységet a Bosch digitális képernyőre cserélte le, ami minden fontos információt egyszerre közöl. A motoros mindig csupán azokat az információkat kapja meg, amelyek éppen szükségesek. A sebesség növekedésével fokozatosan minden adatot eltüntet a sebességmérő és a figyelmeztető jelzések kivételével. Az újdonság azt is lehetővé teszi, hogy a motoros biztonságosan használja az okostelefonját.

Behálózott robogók

A Bosch városi mobilitás fejlesztőjeként a kis motorkerékpárokhoz és robogókhoz is hálózatba kapcsolt biztonsági megoldást kínál, ami az okostelefont Bluetooth segítségével összekapcsolja a járművel. Amennyiben a motorkerékpáros elesik, akkor az alkalmazás automatikusan elküldi egy üzenetben a jármű koordinátáit az előre meghatározott, vész esetén értesítendő számra. Olyan helyzetekben, amikor a motoros nem érzi magát biztonságban, a kormányon elhelyezett távirányítóval segélyhívást kezdeményezhet. Ebben az esetben is üzenetben tájékoztatja a rendszer az előre beállított, vész esetén értesítendő személyt. Telefonfunkciókat is kezel: kívánságra automatikusan elutasítja a beérkező hívásokat akkor, amikor a jármű mozog.

Okosotthon

A díjazott megoldások mellett még számos okos megoldást mutat be a Bosch Las Vegasban. Az okosotthon-vezérlő alkalmazással táblagépen vagy okostelefonon vezérelhető és felügyelhető a hálózatba kapcsolt házban a világítás, a fűtés, valamint a füst- és a mozgásérzékelő. A füstérzékelő a berendezés szirénájával riasztja a tulajdonost füstképződés esetén. Ezenkívül az alkalmazás segítségével az okostelefonra is küld értesítést. Intelligens többletfunkcióként a füstérzékelő szirénája a nem kívánt vendégek elriasztására is használható. A szituációmenedzserrel a hálózatba kapcsolt otthon még intuitívabbá válik, megkönnyíti a felhasználó hétköznapjait: például amikor a lakó elmegy otthonról, nem kell külön egyesével leellenőriznie, hogy valóban kikapcsolta-e a fűtést, az elektromos berendezéseket és a világítást.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.