Akár nettó 160 ezer forintos bér és széles körű juttatások: ezzel várja az álláskeresőket a McDonald’s

2017.05.17. 11:10 Módosítva: 2017.05.19. 15:20
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Interjú Gáspár Ferenccel, a vállalat HR igazgatójával

Másfél év alatt három alkalommal is emelte dolgozóinak bérét a McDonald's, de nemcsak ezért éri meg a vállalat éttermeiben dolgozni. Az egyre vonzóbb bérek mellett széles körű juttatások, rugalmas munkavégzés és gyors előrelépési lehetőség várja a munkavállalókat az Aon-Hewitt Legjobb Munkahelyeknek járó díját többször is elnyerő cégnél. Gáspár Ferencet, a McDonald's Kft. HR igazgatóját kérdeztük, miért jó választás az álláskeresők számára a Meki.

Az elmúlt másfél évben három alkalommal is emelte a béreket a McDonald's. Mennyit lehet most keresni a vállalat éttermeiben?

Budapesti éttermek esetében a belépést követő kb. kéthónapos tréning után nettó 140 ezer forint is lehet a munkatársak havi juttatása. Akik munkaerő-piaci szempontból nehezebb helyzetben lévő éttermeinkben dolgoznak, a kezdeti tréninget követően akár havi nettó 160 ezer forintot is hazavihetnek. Ugyanezekben az éttermekben a diák munkatársaink bruttó órabére a kezdeti tréninget követően napközben 950 Ft, esti és éjszakai műszakban 1235 Ft. A franchise üzemeltetésű éttermek bérezése ezektől eltérhet.

Milyen további juttatások járnak a havi bér mellé?

Nagy örömmel fogadják a kollégák a napi egyszeri ingyenes étkezést, amelyet minden vállalati étteremben biztosítunk. Ugyancsak kedvelt a névre szóló dolgozói kártya, az McDCard, amely 20%-os kedvezményre jogosít a McDonald's éttermekben, illetve 5-20%-os kedvezményes vásárlásra a velünk szerződött partnerek üzleteiben. Az ösztöndíj programunkra sikeresen pályázó diák munkatársakat évi 100 ezer forintos ösztöndíjjal, az Állásért szállás programunkban részt vevő kollégákat lakhatási lehetőséggel támogatjuk. Akik hosszútávon kitartanak mellettünk, azoknak a kiemelt évfordulók alkalmával külön jutalom jár, 10 évente pedig ezen felül 4-8 hét extra fizetett szabadságon pihenhetik ki magukat.

Mennyire rugalmas a munkavégzés a McDonald's-nál?

Rengeteg középiskolai diák, egyetemi hallgató, fiatal anyuka és másodállású kolléga dolgozik nálunk, mindannyian rugalmas időbeosztással. Éppen azért választanak bennünket, mert alkalmazkodunk életritmusukhoz, mindennapi teendőikhez és hosszú távú céljaikhoz. Nálunk a diákok mondják meg, hogy mikor tudnak dolgozni, mi ennek megfelelően írjuk a műszakbeosztásukat. Bár sokszor ez nem könnyű feladat, igyekszünk a kollégák egyéni igényeit összehangolni.

Milyen karrierre számíthat, aki most lép be a McDonald's-hoz?

Éttermi vezetőink 90 százaléka éttermi dolgozóként indította karrierjét; akiben tehát megvan az elszántság, a szorgalom és a tehetség, gyors előrelépésre számíthat nálunk. Egy kezdő kollégából akár két éven belül étteremvezető-helyettes válhat. Számukra a belső vezetőképzésünk mellé szakirányú OKJ képesítést is biztosítunk. Ebben a pozícióban már 200 ezer forint felett van a teljes nettó juttatás, étteremvezetőként pedig már vállalati autóval is kiegészülhet a juttatási csomag.

Mit visz magával a következő munkahelyére, aki a McDonald's-nál szerzett tapasztalatot?

Elsősorban egy kitűnő referenciát, ami minden munkáltatónak ugyanazt jelenti: az illető a munkájára igényes, jó munkabírású, önállóan és csapatban is tud dolgozni, és felelősséget vállal a munkájáért. Aki eltölt nálunk néhány évet, megtanul rendszerben gondolkozni, szinte észrevétlenül fejleszti kommunikációs képességeit, és rengeteget fejlődik problémamegoldásban is. Csupa olyan dolgot sajátíthat el, amit nemcsak a következő munkahelyén, de az élet szinte minden területén használni tud majd.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.