Különös házasság a Tokaji borvidéken

2017.05.22. 11:49 Módosítva: 2017.05.23. 10:35
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A hazai könnyűzenei- és színházi élet krémje, borséták és félmaraton. Tállyán, Tokaj festői településén júniusban és szeptemberben is összművészeti hétvégére várja látogatóit a Kerekdomb Fesztivál.

A fesztivál különlegessége, hogy nem építi át, változtatja meg a neki otthont adó, gyönyörű tokaji települést: a programok a tállyai parasztházak és nemesi kúriák udvarán kapnak helyet, megmutatva azok szépségét, rímelve a hely miliőjére.

A nyárindító Kerekdomb június 16. és 18. között a nő és a szerelem témája körül forog majd. A települést színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával: fellép Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment és Szalóki Ági. Palya Bea és zenekara megújított Psyché koncerttel készül.

Tallya 2016



Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél az ’Így szerettek ők’-előadást hozza el, amelyben közreműködik Nyáry Krisztián és a Kaláka Együttes.  Fellép a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

A fesztivál helyszíne meghatározó művészeti és történelmi gyökerekkel bír. Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor kötetét és hősét Psyché-t ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját. De Tállyán írta Mikszáth Kálmán ’Különös házasság’ című regényét.

A kulturális programok mellett nagy hangsúlyt kapnak a borral és sporttal kapcsolatos aktivitások is. A helyi bortermelők maguk mutatják be tételeiket pincéikben, de különleges borpiknik is lesz: az érdeklődők pontosan azokon a dombokon kóstolhatják meg a borokat, amelyeken a nedűt adó szőlők teremtek.

A sportos fesztiválozók a dűlők közt félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket Dűlőbringa futammal várják a dombok, a gyerekeknek pedig 1 kilométeres Ludas Matyi Futamot indítanak a szervezők. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedő gyalogtúrákat. Online regisztráció a sportprogramokra: www.kerekdombfeszt.hu/sportprogramok (határidő: 2017. június 8., éjfél)

A gyerekkel érkező családokat kreatív programokkal, Kaláka-koncerttel, a Rutkai Bori Bandával, Gryllus Vilmos biciklizős koncertjével, valamint Ringatóval is várja a fesztivál.


Részletes programkínálat: www.kerekdombfeszt.hu

Az őszi Kerekdomb Fesztivál szeptember 8. és 10. között kerül megrendezésre. Akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról, az irodalomfelelős Lackfi János lesz.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.