2017.09.04. 12:07 Módosítva: 2017.09.04. 12:12
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Minden festménynek saját története van, ám ahhoz, hogy ezt megismerjük, alapos háttértudásra van szükség. Ebben segíthet a KOGART szeptember végén induló festménybecsüs tanfolyama.
Festménytörténetek

A festménybecsüs képzés nem csak a szigorúan vett szakmai közönségnek, de azoknak is érdekes, akik szívesen fektetnék pénzüket műtárgyakba, vagy akiket hobbi-szinten, kikapcsolódásként foglalkoztat a téma. A művészettörténész hallgatók pedig egy olyan, az elméleti és gyakorlati órákat jól ötvöző képzésen vehetnek részt, amely jól kiegészíti egyetemi tanulmányaikat, és amely alapvetően nem része a felsőfokú képzésnek.

A képzésben résztvevők az elméleti oktatás során megismerkednek a művészettörténet nagy korszakaival, legfontosabb alkotóival; megtanulják, hogyan lehet megállapítani a festmény, grafika műfaját, stílusát, alkotóját, korát, eredetiségét; megismerkednek a festményhamisítás típusaival és azok felismeréséhez alkalmazott módszerekkel; bepillanthatnak a galériák működésébe.

Néhány korábbi hallgató a képzésről:

"A Kogart mutatta meg számomra azt, hogy nem szabad nem foglalkozni a művészettel... Amit itt kaptam, az több, mint egy újabb bizonyítvány, amit kitehetek a falra. Ez a képzés mutatta meg azt, hogy művészet ha akarjuk, ha nem, mégiscsak az életünk része. ..."

Kővári Elvira

„Középiskolás korom óta az irodalom és a festészet érdekelt. ... Nagyon sokat kaptam a képzéstől. Voltak korábban szerzett, „töredékes” ismereteim, olvastam könyveket, tanultam főiskolás koromban művelődéstörténetet és képzőművészet esztétikát, ezek az ismeretek „előjöttek”, az előadások során kiegészültek, és rendszerbe rendeződtek. ... Hogyan tudom hasznosítani? Már most másképp nézek meg egy kiállítást ... Másképp olvasok egy könyvet...“

Kovách Margit

„A KOGART festménybecsüs képzés első hallgatóinak egyikeként, örömmel gondolok vissza az ott töltött időszakra....Kortárs képzőművészeti kurátorként a megszerzett tudás mellett a szakmai kapcsolatokat is a mai napig tudom kamatoztatni. A jó hangulatú órák, közös programok idején kialakult barátságokat nagyra becsülöm.“

Bársony István, építész

A képzésről, a jelentkezésről, az oktatókról bővebb információt a www.kogart.hu/oktatas oldalon lehet találni.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.