Global Underground Budapest: kulcsszerep

2017.09.08. 16:49 Módosítva: 2017.09.11. 13:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
GU: a progresszív house kétbetűs szinonimája. Az ikonikus fémjel mindent vitt, majd elegánsan intézménnyé vált. Ám idén a Global Underground rákapcsol! A magyar rendezvények kiemelt jelentőséggel bírnak a brit fellegvárban is.

Hétpróbás klubberek nyilván emlékeznek még azokra a bulikra a progresszív house hőskorából, amelyeknek mindig megbocsájtottuk a sorban állást és a szardíniásdoboz-effektust; a helyekre, ahol egyenesen jó volt a bejutásra várva araszolgatni a bejárat előtt. Hogy mi az ami felülírta a természetes türelmetlenségünket? Talán az, hogy mindvégig élénken emlékeztünk rá, milyen volt első alkalommal megtapasztalni például a Home Club, a Pacha és megannyi kultikus budapesti klub hangulatát. És kértünk még. Ha bármelyik GU-mixalbumra buliztál, most egyenesen ünnepelni fogsz!

Immár közel 4000 klubber igazolta vissza a világ talán legerősebb e-zenei márkájának hivatalos magyarországi buliját, amelyet a Cinema Hall / KASINO-ban tartanak meg ünnepélyes keretek között szeptember 16-án. Nem, nem 2004-ről van szó. Ez aktuális! Hogy miről beszélünk?

Jegyet itt tudsz vásárolni

Global Underground – csodás időszak?

Egy időben valahogy mindegy volt, hogy sokan vagyunk és lassan jutunk be a klubokba, mert minden letopogott méter egyre több ígéretet hordozott magában, amit végül a terembe belépve be is váltott: a fények, a zene, az önfeledten táncoló, mosolygós emberek, a hangulat. Akármilyen buli volt épp, szinte akárhol, akárki is zenélt épp, valahogy mindig minden együtt volt. Elképesztően lelkes időszak volt ez a színpad mindkét oldaláról nézve. A pohár mindig félig teli volt, s nem fordítva.

Pontosan ezt az életérzést fogjuk felidézni szeptember közepén, hiszen a huszadik születésnapját is már túlünneplő Global Underground hivatalos, saját eseménnyel tér vissza talán legnagyobb sikereinek helyszínére, Magyarországra. Nem is akárhogy! Budapesten és Debrecenben mindjárt három helyszínre is. A negyedik eseményre pedig most még dj-nek is lehet jelentkezni a Globalhoz!

Na, de hogy is lesz az a három helyszín; első körben lesz egy buli Pesten, meg egy Debrecenben, de mi a harmadik? Nos, egy igencsak titokzatos before és after bulit is tartanak az angol srácok, akik most sem bíznak semmit a véletlenre, hiszen a helyszín ez esetben (és a Backstage Secrets márkát elnézve máskor is) igazán különleges. Medencéből átalakított 200 fős tánctér, minőségi kaják (Köszi Fitservice!) és piák, rengeteg kényelmes lehetőség akár a pihenni, akár a bulizni vágyóknak. Mindez Budapesten, egy privát házban. Global Underground házibuli? Nem tévedsz nagyot.

Itt tudsz érdeklődni: info@legendarymoments.hu

privát házban, 150 fővel folytatódik és kezdődik majd a buli info@legendarymoments.hu
privát házban, 150 fővel folytatódik és kezdődik majd a buli info@legendarymoments.hu

Andy Horsfield

A monstre kiadó és a patinás eseménysorozat az elektronikus zenei szcéna egyik legjelentősebb szereplője és egyben egyik legragyogóbb ékköve is. Kevés olyan nagymenő, vagy szimplán tehetséges művész van, aki ne szerepelt volna a GU-kiadványokon a Deep Dish-től indulva Sasha-án át, Digweed-el karöltve egészen Solomun-ig.

A buli és a Global Underground atyja, Andy Horsfield szerint: „Nem azt a hanyagul csak „klasszik” névvel illetett, hőskorbéli progresszív house hangzást, hanem a mára már e legendás pillanatokban is gyökeredző, velünk együtt élő és lüktető – nagyon is eleven – house-t képviseli 2017-ben is a Global Underground. Magyarországi és egyre erőteljesebb nemzetközi visszatérésünk nem időleges, komoly terveink vannak, újra, ennyi év után is. Ebben pedig Magyarország kulcsszerepet játszik.

gu

Emlékszel, micsoda albumok voltak ezek? Nyerj páros VIP belépőt az eseményekre! Írd meg nekünk az info@legendarymoments.hu e-mail címre, hogy melyik a kedvenc GU albumod, vagy muzsikád. Sorsolás szeptember 15-én.

Mert az nem is annyira nagy kunszt (fenéket nem!), hogy mindannyiunk atyaúristeneit sorra elhozzák majd nekünk megint az angolok és biztosak vagyunk benne, hogy a „körítés” is mindig hibátlan lesz.

Bizony, ilyen idők voltak ezek, kivétel nélkül. A Global Underground nem csak azért fémjelez egy korszakot, mert legendákat szült a lemezei által és mert egyszerűen minden adott volt ahhoz, hogy jobb legyen ezeken felnőni, mint bármin bármikor...hanem azért is, mert itt legendák is születtek: legendás szettek, legendás albumok, legendás számok, legendás barátságok, legendás pillanatok.

Ezeket az emlékeket, ezeket a legendás pillanatokat igyekszik ma Magyarországon a Legendary Moments partysorozat életben tartani.

És bármilyen furcsa is lehet, az időrendi line-up már most rendelkezésünkre áll, angolos pontosság van itt, kérem szépen. Az estét 21:30-kor az Opening Ceremony vezeti fel, ahol kizárólag magyar művészek mutatják be saját szerzeményeiket. Fél tizenegy magasságában Kühl és Slam Jr. feladata nyilván már a tökéletes warm-up lesz, hiszen 23:00-kor már a nagy Dave Seaman áll be a pultba. Ezt követően pedig a srácok kétóránként váltják majd egymást, a következő sorrendben: Jimmy Van M, Darren Emerson és Timo Maas.

index-kreativ

Global Underground Budapest: https://www.facebook.com/events/738055883065490

Global Underground Debrecen: https://www.facebook.com/events/1933475360260853/

Private Before & After Event: https://www.facebook.com/events/738653523008684/

Jegyvásárlás: http://legendarymoments.hu/ticket/gu_budapest/

Infoline: +36205162089

Email: info@legendarymoments.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.