10 meglepő tény a tévézésről

2017.11.29. 12:34
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Rövidebb nappalok, hideg, borús idő. A tél közeledtével megsokszorozódik a képernyő előtt töltött órák száma. Klasszikus szörfölgetés a csatornák között, streamelés, háttértárra mentett örök kedvencek. Mindenkinek megvan a jól bevált tévénézési módszere, de azt vajon meg tudnád tippelni, melyik minden idők legnézettebb epizódja vagy hány órát kellene a tévé előtt tölteni egy világrekordhoz?

A Samsung a legfrissebb kutatásában arra volt kíváncsi, milyen szokások, érdekes adatok jellemzik jelenleg a közel egy évszázados múltra visszatekintő kikapcsolódási formát a világ különböző pontjain. Ebből szemezgettünk, hogy bemutassuk, hogyan tévéztünk 2017-ben.

Index1

1. A Game of Thrones epizódjait minden más sorozatnál többen várták, és a Samsung friss felmérése* szerint ezeket szeretjük a legjobban egyhuzamban, „binge watching”, azaz „filmdarálás” vagy „filmhabzsolás” formájában végig nézni.

2. A magyarok átlagosan naponta 4 óra 26 percet töltenek tévénézéssel, még a 4 évesnél fiatalabbak is átlagosan majdnem napi 3 órát ülnek a tévé előtt.

3. A tévénézés világrekordja 94 óra, amelyet 2016-ban állítottak fel.

4. Mivel a legtöbb családban komoly harcok dúlnak a távirányítóért, sokan inkább vesznek még egy tévét. A briteknél ráadásul 15 millió háztartásban több mint két televíziókészülék is található.

5. Minden idők legdrágább televíziós produkciója a Netflix által készített, II. Erzsébet angol királynőről szóló A korona című sorozat, ami 130 millió dollárba került.

Index2

6. Átlagosan több mint 8 évet töltünk életünk során tévézéssel, így nem mindegy, milyen készüléket nézünk. Erre kiválóan alkalmas lehet egy Samsung QLED TV, ami maximálisan valósághű színeket és kifinomult, részletgazdag képeket biztosít.

7. A legjobban fizetett televíziós színész Sofia Vegara 41,5 millió dolláros gázsival.

8. Minden idők legnézettebb sorozatrésze a koreai háború idején játszódó, 1983-ban sugárzott M*A*S*H sorozat záróepizódja, melyet 50,15 millióan láttak, megelőzve ezzel a Dallast is.

9. A világ első televíziós reklámját 1941. július 1-jén adták le egy baseball-meccs szünetében. Mindössze 20 másodperces volt és 9 dollárba került.

10. Az eddig eladott tévékészülékek számát százmilliókban mérhetjük: a Samsung például már több mint 427 millió televíziókészüléket adott el világszerte.

Megoszlanak a vélemények a televíziózás jövőjét illetően, de talán a fentiekből is láthatjuk, ez a fajta szórakozási forma a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.

Index3

Éppen ezért tanácsos megfontolni, milyen készüléket választunk, legyen szó akár az esti híradóról, akár a maratoni filmezésekről, baráti összejövetelekről. A Samsung 2017-es QLED sorozata megfelel minden, a tökéletes televíziózással kapcsolatos igény kielégítésére. A Quantum dot technológiának köszönhetően precíz színhűséget, színgazdagságot és kiváló képminőséget kínál a vásárlóknak, és a szervetlen, beégésmentes technológia segítségével, idővel sem kezdenek fakulni a színek. Az egyedi megoldásoknak köszönhetően, a sorozat kézreálló és személyre szabott kezelőfelületet biztosít, valamint a lenyűgöző dizájnnak köszönhetően a lakás díszeként is funkcionál.

* 2000 felnőtt néző körében Nagy-Britanniában 2017. novemberében végzett felmérés alapján.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.