2018.01.31. 16:44 Módosítva: 2018.02.01. 10:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A 25 éves Edutus Főiskola 2018-ban Tatabányán, Budapesten, Sümegen és Tatán várja leendő hallgatóit. Az idei évben 6 alap-, 2 mesterképzésre és 3 felsőoktatási szakképzésre felvételizhetnek.
cover.png

Az Edutus Főiskola folyamatosan bővíti a duális diplomában együttműködő vállalati partnerek számát, jelenleg közel 60 diáknak van lehetősége ebben a képzésben elkezdni a tanévet. A duális képzési forma a hallgatóknak egy kiváló lehetőség, már képzési idejük alatt 12 hónapra kapnak javadalmazást ez a mindenkori minimálbérnek körülbelül a 60%-a, valamint a cégeknek köszönhetően közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak.

A heti válasz 2017-es felsőoktatási rangsora alapján az Edutuson, a turizmus-vendéglátás és kereskedelem és marketing szakon végzettek havi bruttó jövedelem szerinti rangsorában, megelőzve több rangos felsőoktatási intézményt a 3. helyen végzett.
A heti válasz 2017-es felsőoktatási rangsora alapján az Edutuson, a turizmus-vendéglátás és kereskedelem és marketing szakon végzettek havi bruttó jövedelem szerinti rangsorában, megelőzve több rangos felsőoktatási intézményt a 3. helyen végzett.

Az Edutus Főiskola, mint a World Robot OlympiadTM magyarországi nemzeti szervezője elnyerte a 2019-es világméretű robot programozási verseny nemzetközi döntőjének rendezési jogát. Emellett az Edutus a FIRST* LEGO* League nemzetközi robot programozási verseny regionális fordulójának szervezője is. Ebből is látszik, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ezirányú tehetséggondozásra.

Tatabányán az üzleti szakok (kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, turizmus-vendéglátás) mellett fejlődésnek indult a műszaki képzési terület is a műszaki menedzser és a mechatronikai mérnök alapképzések elindításával.

prcikk2.png

A főiskola országosan is egyedülálló felszereltséggel rendelkező műszaki laboratóriumokkal biztosítja a nemzetközi színvonalú oktatást-kutatást, a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását. Az alkalmazott lézertechnológia laboratóriumban a hallgatók a gyakorlatorientált képzés keretében megtanulják a TruDisk 4001 lézer sugárforrás - 400 millió forint értékű - és a TruLaser Cell 7020 5-tengelyes CNC-cella kezelését. Felhasználási területe jellemzően a 3D-s gravírozási, vágási- és hegesztési műveletek, melyeket a vállalatok is örömmel vesznek igénybe. A laboratóriumban található még egy 400W teljesítményű SPI FiberLaser R4 + Kawasaki RS20N Robot is, amely nagy bonyolultságú felületek megmunkálására is alkalmas.

Az Edutus Főiskola nemcsak méreteinél fogva emberközeli főiskola: a diákok személyes kapcsolatba kerülnek az oktatókkal, valamint speciális programmal segítik az élsportoló hallgatók és a fogyatékkal élők tanulmányait. A hallgatóknak nyújtott szolgáltatások között szerepel a ledolgozható tandíj és a tandíjmentességi program, amivel a tanulmányok finanszírozásában szeretnének segítséget nyújtani hallgatóiknak, valamint elérhető a webináriumi oktatás, amely a tanulás online támogatását biztosítja a hallgatók számára.

prcikk3.png

Stratégiai célkitűzésük az alkalmazott tudományok egyeteme cím elnyerése, hogy a jövőben Komárom-Esztergom megye egyetemeként színvonalas felsőoktatási szolgáltatásokat nyújtva járulhassanak hozzá a térség tudományos, kulturális és gazdasági életének fejlődéséhez. Az ehhez szükséges jogszabályi feltételeket az intézmény 2017-ben teljesítette, így a hallgatók 2018. szeptemberétől az Edutus Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat.

További információ: www.edutus.hu | www.wro.hu

Edutus Főiskola általános információ

 

Az Edutus Főiskola jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben alakult Tatabányán, üzleti képzésekre szakosodott első magánfőiskolaként Magyarországon.
Az intézmény negyedszázados fennállása alatt számos jelentős változáson ment keresztül: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesítettünk Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása.
Folyamatosan törekszünk képzési kínálatunk bővítésére is. A felsőoktatási szakképzéseket és alapképzéseket tartalmazó képzési portfóliónk 2010-ben a marketing mesterképzéssel, 2011-ben pedig – a Harsányi János Főiskola csatlakozásával – a turizmus-vendéglátás alapszakkal egészült ki. Ez utóbbi révén társult tagjai lettünk a turizmus első számú világszervezetének, a madridi székhelyű Turizmus Világszervezetnek (United Nations World Tourism Organization) egyedüli magyarországi felsőoktatási intézményként.
A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánfőiskolaként biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik befejezése után jó elhelyezkedési esélyekkel rendelkezzenek. Folyamatosan megújuló, a munkaerő-piaci trendeket követő specializáció kínálatunkkal (pl. vár- és kastélyturizmus, SSC (Shared Service Center), content marketing, innovatív vállalkozás, e-business, létesítménygazdálkodás, lézertechnológia) a gyakorlatban közvetlenül felhasználható ismeretekhez és kompetenciákhoz juttatjuk hallgatóinkat, a duális képzés 2017-es elindításával pedig tovább erősítjük a főiskolára kezdetektől jellemző gyakorlatorientált szemléletmódot.
A TEMPUS Közalapítvány ERASMUS programja támogatásával több, mint 50 külföldi oktatási intézménnyel van kapcsolatunk, aminek következtében diákjaink külföldi részképzéseken, szakmai gyakorlatokon vesznek részt, és évről évre egyre több külföldi hallgatót fogadunk a program keretében. Minden évben megrendezzük az Edutus Főiskola Nemzetközi Hetét, melynek során 6–8 külföldi vendég professzor idegen nyelvű kurzusain vehetnek részt hallgatóink a hozzánk érkező külföldi diákokkal együtt.

 
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.