Június? Bartók Plusz!

2018.04.03. 11:13 Módosítva: 2018.04.03. 11:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Megkezdődött a jegyárusítás a Bartók Plusz Operafesztivál 2018 előadásaira. Aki idejében dönt, az ’early bird’ akcióban 40%-kal olcsóbban vásárolhat klasszikus és modern zenés színházi élményeket!
Nyitófelvonulás
Nyitófelvonulás

Különleges zenei csemegéket kínál programjában a Bartók Plusz Operafesztivál június 8−17. között Miskolcon. Az idei műsorba bekerült az operaházakban ritka vendég Prokofjev-darab, A három narancs szerelmese, ami egyszerre opera és operaparódia. A tréfa és az irónia átszövi nemcsak a cselekményt, hanem a darab egész zenei világát. Miskolcon a Zágrábi Nemzeti Opera társulatának előadásában láthatják.

I Musici di Roma
I Musici di Roma


A fesztivál kiemelt hangversenyprogramjában koncertet ad az utánozhatatlan kamarazenei stílusteremtő, világhíres I Musici di Roma, míg a fesztivál zárógálájának szólistája a friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter lesz, akit Pannon Filharmonikusok kísér.
A Bartók Plusz nagyszabású kísérlete az Ezrek operája program, amely klasszikus darabokat rendhagyó helyszíneken állít a közönség elé: 2018-ban a Don Giovannit, RockGiovanniként. A Mozart-opera zenei átiratát a tehetségéért elismert Szüts Apor készítette el. A rendező a formabontó előadásairól ismert Vlad Troickij, aki új megvilágításba helyezi a művet a kőszínház falain kívül, a miskolci Avasi kilátónál.

Sümegi Eszter opeeraénekes
Sümegi Eszter opeeraénekes


A Bartók Béla zenei örökségének ápolására hangsúlyt fektető operafesztivál számára különleges év 2018: száz évvel ezelőtt, 1918-ban mutatta be a Magyar Királyi Opera A kékszakállú herceg várát. Az ősbemutató centenáriumán a Kékszakállú 100 programmal – Michał Znaniecki világhírű rendező operarendezésével, Gastón Solnicki díjnyertes Kékszakállú filmjével és a Kékszakállú 100 című kortárs képzőművészeti kiállítással – tiszteleg a fesztivál a zeneszerző géniusza előtt.
A Bartók Plusz Operafesztivál programjaira belépőjegyek 2018. április 4-től válthatók a fesztivál honlapján (www.operafesztival.hu), a jegy.hu portálon és a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában – április 18-ig 40% kedvezménnyel!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.