Jó kávé, elégedett munkavállaló?

2018.04.12. 15:45 Módosítva: 2018.04.16. 15:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nem csak csocsóasztallal és masszázzsal, de jó minőségű munkahelyi kávéval is növelhetjük a munkavállalóink elégedettségét

A jó espresso vagy egy könnyű latte mára a mindennapjaink részévé vált. A Nespresso legfrissebb kutatása szerint Magyarország felnőtt lakosságának 93 százaléka fogyaszt kávét. Nem csak otthon fogyasztjuk, a munkahelyünkön is szeretünk kikapcsolni pár perce egy csésze finom kávé mellett. Évi közel 5 milliárd csésze elfogyasztott kávéból 700 ezer csészét a munkahelyünkön iszunk meg. Éppen ezért az irodai kávé minősége az elmúlt években egyre jobban felértékelődött a munkavállalók szemében.

Az elmúlt időszakban Magyarországon is egyre nagyobb kihívást jelent a vállalkozások számára a munkatársak megtartása. A munkáltatói imázs építése már a kisebb cégek számára is fontos feladattá vált. Így a vállalkozások ma már többféle eszközt is bevetnek a „dolgozói élmény” fokozása érdekében – a csocsóasztal, a pihenőszoba vagy a masszázsszék mellett akár tisztított vízzel vagy gyümölccsel is kedveskednek munkavállalóiknak.

A kollégák a munkahelyi, minőségi kávészolgáltatást is fontos előnynek értékelik, ezért azok a munkáltatók, akik számára fontos a munkavállalóik elégedettsége, a gyengébb minőségű filteres kávék vagy a nehezen kezelhető gépek helyett egyre inkább prémium kávégépeket biztosítanak a dolgozók számára. A prémium kapszulás gépek előnye, hogy egy gombnyomással bárki állandó, kiváló minőségű kávét készíthet, és a kávé által biztosított pozitív élményt egyértelműen a fogyasztás helyszínéhez, így a munkahelyhez és a munkáltatóhoz kötik. Arról nem is beszélve, hogy egy közös irodai kávézás bizonyítottan jó hatással van a dolgozók közötti kommunikációra, a közösségépítésre.

1802-132-SOHO-Keyvisual-700x410-AYS
Április 16-tól a Nespresso különleges ajánlata kisvállalkozások részére: 500 vagy 800 kapszula vásárlása esetén 1 Ft-ért a vállalkozásé lehet egy Nespresso kávégép. További információk:www.nespresso.com)

Azt gondolom, a minőségi kávé kifejezetten jó eszköze a munkáltatói imázs építésnek, legyen szó egy családias pár fős cégről vagy egy több száz fős óriásvállalatról. Tapasztalataink szerint legtöbbször, ha egy Nespresso gépet beállítanak egy irodában, a kávét nem ingyen, de a cég támogatásával, nyomott áron kapják a kollégák. Sokszor tart a munkaadó ettől a váltástól, hiszen korábban alacsonyabb minőségben, de ingyen adta a terméket. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a váltás után éppenséggel több kávé fogy, mint előtte, vagyis a kiváló minőségű kávéra az alkalmazottak is szívesen áldoznak.”- mondta Gyovai Györgyi, a Nespresso magyarországi ügyvezetője.

1802-132-SOHO-Keyvisual-700x410-V2

A Nespresso-nak minden vállalati méretre van megfelelő kávémegoldása. Az egészen kis, maximálisan kilenc főt foglalkoztató vállalatoknak, a kapacitásigényekhez igazodva még a háztartási gépeiket javasolják. Tíz fős létszámtól pedig speciálisan az üzleti szektornak kínálnak kávégépeket a Nespresso Professional üzletág megoldásaival. További információkat a www.nespresso.com oldalon talál.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.