Hív az Asahi, a prémium száraz sör

2018.04.16. 15:10 Módosítva: 2018.04.23. 10:21
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Közel 130 éves tapasztalattal, a világ 7 legnagyobb sörmárkája közé tartozik, különleges ízélményével megreformálta a sörpiacot. A japán Asahi egy új világba csábítja a páratlan aromák kedvelőit.

1889, a helyszín Japán. Az induló Osaka Beer Brewing Company, az Asahi Breweries elődje nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy egy világszínvonalú sört alkot meg a távol-keleti országban. Egy régi, német sörfőzési technikát alkalmazva életre hívta az Asahit, amely 1903-ra bestseller sör lett a felkelő nap országában.

Habár a II. világháború idején konszolidálódott a japán sörgyártás, azt követően ismét három vállalat működött a piacon. Az immár Asahi Breweries néven működő sörfőzde pedig újra a legjobbak közé szeretett volna tartozni.

1b.png

A tulajdonosok számára világossá vált, hogy a vásárlók a megszokottól eltérő, új típusú aromákra is nyitottak. 1987-ben a társaság ezért új termékkel jelentkezett, amivel rövid időn belül piacvezetővé vált, ráadásul örökre megváltoztatta a japán sörpiacot. Az újdonság korszakalkotónak számított, stílust teremtett. Olyan, addig ismeretlen, egyedi, száraz, ugyanakkor frissítő ízvilágot kínált, amelyre már régóta vágytak a fogyasztók. Sőt, a folyékony arany igazán jól illeszkedett a különböző ételekhez is, akárcsak a fűszer, ami kiemeli azok zamatát. Az Asahi Super Dry megszületése  örökre átrajzolta a világ sörtérképét.

A siker egyik kulcsa a folyamatos fejlesztés. A cég arra törekszik, hogy minél inkább tökéletesítse az ízélményt, a krémes habzást. 2001-ben új élesztő-ellenőrzési módszert vezettek be, amellyel képesek kiválasztani a legmegfelelőbb élesztőt a gyártáshoz.

A sörfőzés során a gyár rendkívül innovatív technológiákat alkalmaz, az alkotóelemeket a lehető legnagyobb gondossággal kezelik. Többek között a mikroszűrés, az alacsony hőmérsékleten történő, teljes erjesztés és a meghosszabbított erjedési idő hatására megelőzhető az ízromlás, így garantálva a kivételes esszenciát.

2.png

Az ún. „Karakuchi” ízélmény a legkiválóbb összetevők felhasználásában rejlik. A szigorú kritériumok alapján kiválasztott, malátázott árpát a vállalat kizárólagos partnertől szerzi be, amely egész évben azonos minőségű gabonát biztosít. A legkiválóbb komlóvariáns finom, kesernyés ízt kölcsönöz az Asahi sörnek, míg a gondosan kiválasztott élesztőtörzsek nemcsak a kiváló erjedést teszik lehetővé, hanem fokozzák az ital kifinomult aromáját és a száraz, üdítő ízt. A rizs teszi teljessé a Karakuchi hatást, amely kortyról kortyra új kalandra hív.

Ahhoz pedig, hogy mi is megízlelhessük ezt a remek italt, és megérthessük a sikerét, már nem kell Japánig utazni. A Dreher Sörgyárak jóvoltából ugyanis idén tavasztól széles körben elérhetővé vált a termék a magyar piacon is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.