Elindult a Tesco helyi közösségeket támogató programja

2018.05.11. 14:40 Módosítva: 2018.05.14. 13:46
Ezt a cikket a(z) Tesco, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Tesco idén negyedik alkalommal támogatja a helyi szervezetek munkáját az „Ön választ, mi segítünk” program keretében. A vásárlók május 7. és június 4. között országszerte 168 pályázat közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat, és segíthetik szavazatukkal az indulókat.

A Tesco célja továbbra is az, hogy környezetszépítő, egészséges életmódot támogató vagy épp képesség- és készségfejlesztő programok valósulhassanak meg a helyi közösségekben. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást nyerhet projektje megvalósítására.

833x370

A mostani fordulóba civil szervezetek és informális csoportok egyaránt nevezhettek, ezúttal pedig összesen 344 darab pályázat érkezett, amelyek közül a Tesco szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum (MAF) választotta ki azokat, amelyek továbbjutottak az áruházi szavazási szakaszba. A MAF formai és tartalmi szempontrendszere alapján 58 körzetben 168 pályázó jutott tovább a szavazási szakaszba. Rájuk 2018. május 7. és június 4. között lehet szavazni országosan a Tesco áruházakban.

833x370-2

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlás mellé egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. A zseton segítségével adhatják le voksaikat az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon- a számukra legszimpatikusabb helyi szervezet programjára.

Az adott körzetben induló szervezetek listája és pályázati programjai a program weboldalán  találhatók. Itt nemcsak a szavazásban résztvevő szervezetek listája, hanem a szavazatok állása is hétről-hétre nyomon követhető.

833x370-1

Eredményhirdetésre a szavazás lezárása után, 2018. június végén kerül sor. Az eddigiekhez képest a Tesco ezúttal nemcsak körzetenként egy pályázatot támogat, hanem minden szavazásra jutó pályázat megvalósulásához hozzájárul. Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon található.

Ezt a cikket a(z) Tesco, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.