Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Hasítanak az OPEL SUV modellek

2018.05.28. 13:06 Módosítva: 2018.05.29. 15:25
Ezt a cikket a(z) Opel Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egy év alatt már 100 000-nél több Crossland X talált gazdára és az Opel X-családjának többi tagja is sikeres. Mi lehet a titok, amivel Németországban már vezetik az SUV-kategóriát?

 Az SUV vagy szabadidőautó hihetetlen karriert futott be az elmúlt években: tavaly 100 eladott autóból már közel 28 SUV volt, és az iparág bevételének több mint egyharmada ezekből a modellekből származott. Nem csoda hát, hogy szinte minden márka rástartolt a gyorsan növekvő szegmensre – az óriási versenyben ugyanakkor egyre nehezebb kitűnni a mezőnyből.

O HU Xrange May Pr cikk index 1

 Ezért is óriási dolog, hogy a témában viszonylag újoncnak számító Opel kategóriaelső lett a legnagyobb európai piacon, Németországban: az immár teljes SUV-családot kínáló márka 2018 téli hónapjaiban több szabadidőautót adott el ott, mint bárki más. És az Opel SUV-modellei egész Európában keresettek: a Crossland X-ből egyetlen év alatt százezernél is több darab kelt el a kontinensen.

De mi lehet a siker titka? Az Opel marketing- és értékesítési igazgatója, Peter Küspert úgy véli, a jellegzetes Opel megoldások jelentik a kulcsot, mint például a német AGR által elismert, masszázsfunkcióval is ellátott, deréktámasztó vezető ülés, ami egyedülálló ebben a szegmensben.

Gundel-Takács Gábor – aki január óta Grandland X-t vezet – az összhatást emeli ki.

Valahogy minden kézre esik, az ember könnyen otthon érzi magát benne. Ez fontos, mert évente kb. 35 000 km-t vezetek. Ráadásul ez egy okos autó, kiszolgál. Mióta a gyerekek kirepültek, a nagy 7 ülésesek helyett egy sportosabb, személyesebb autóra vágytam. És ebben szuper partner a Grandland X... Ebben is.

 Sokan az ár-érték aránnyal magyarázzák a márka nagy menetelését: például a Grandland X – ami itthon most akár 1 100 000 Ft kedvezménnyel elérhető – alapfelszereltségként tartalmaz olyan funkciókat, mint az automatikus vészfékezés gyalogosfelismeréssel vagy a LED nappali menetfény. A Crossland X megjelenésével minden eddiginél szélesebb kör számára lett elérhető a német SUV-életérzés: az induló ára Magyarországon például 3 999 000 Ft.

O HU Xrange May Pr cikk totalcar 1

Ha már a német SUV-életérzésről beszélünk, lehet, hogy a titok éppen az, hogy mindent, amivel az utasok és a sofőr fizikai kapcsolatba kerül az autóban, ugyanott alkottak meg - Rüsselsheimben? A sportosan elegáns design, a praktikus funkciók és kiegészítők sora, a választék és a német precizitás mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy végül egy család az Opel mellett döntsön.

És még valami: csak Magyarországon több mint 500 000 (!) Opel fut – ezzel ez a legnépszerűbb autómárka –, és nagyon sokan el sem tudnák képzelni, hogy ne Opelt vezessenek. De ez már egy másik történet...

Advertisement
Ezt a cikket a(z) Opel Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.