Ivó, Milán
9 °C
17 °C

A hegycsúcs meghódítása olyan, mint a jól működő vállalati kultúra

2018.06.20. 13:04 Módosítva: 2018.06.21. 08:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Különleges körülmények között tapasztalhatták meg a dolgozók, hogy mit is jelent BP-snek lenni

A jól működő vállalati kultúra olyan, mint egy hegycsúcs meghódítása. A BP, Magyarország egyik meghatározó multinacionális vállalata Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászókkal karöltve mutatta meg, hogy mit jelent a BP csapatához tartozni.„A BP Mountain Challenge munkavállalóknak szóló programsorozat a szervezetünk kivételes vállalati kultúráját szimbolizálta. A kihívássorozattal arra szándékoztunk rávilágítani, mennyire hasonló egy óriási hegycsúcs meghódításához vezető komplex folyamat és különleges hozzáállás a mi vállalati működésünkhöz és céges kultúránkhoz. Szerettük volna, ha a munkavállalóink ezt egy kicsit különlegesebb körülmények között tudják megtapasztalni.” – mondta Knezevics Viktor, a BP országigazgatója.

A Magyarországon több mint kétezer munkavállalót foglalkoztató cégnél komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a BP vállalati kultúrájának alapját képező értékeket: az alkalmazottak sokszínűségét, az Egy Csapat érzését, az elért eredmények miatti büszkeséget vagy a munkahelyi jó hangulatot a dolgozók folyamatosan megélhessék. „Egy hegy meghódításához elengedhetetlen egy sokféle szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező összehangolt csapat - csak úgy, mint a BP sikeres működéséhez. Így még jobb eredményeket tudunk elérni, mintha csak egyénileg próbálkoznánk. A BP-nél is fontos, hogy büszkék legyünk mindennapi sikereinkre, akár egyénileg, akár csapatként érjük el. Ezt hangsúlyozzuk a munkavállalóinknak is: legyenek ők is büszkék a mindennapi sikereikre. Ahogyan maga a hegy is a hegymászó számára egy inspiráló, sokszínű környezet, ugyanúgy mi is igyekszünk olyan munkakörnyezetet kialakítani, amelyben munkavállalóink megtalálják a helyüket, jól érzik magukat és amely motiválja és inspirálja őket céljaik elérésében.” – tette hozzá Knezevics Viktor.

Általánosan elfogadott, hogy a vonzó vállalati kultúra jó hatással van a dolgozói produktivitásra. Emiatt a BP-nél komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy olyan körülményeket biztosítsanak, ahol a munkavállalóik a képességeiknek és személyiségüknek megfelelően tudnak kiteljesedni. Egy 2017-es Eurostat kutatás szerint az EU-ban és a Visegrádi országok között Magyarország az utolsók között áll a munkavállalói termelékenység tekintetében. Ez azt is jelentheti, hogy a hazai munkavállalók nagy része nem a rájuk szabott pozícióban dolgozik. „Többek között ezen kutatási eredmények sarkalltak minket arra, hogy belevágjunk egy országos munkavállalói felmérésbe, amellyel szeretnénk jobban érteni a hazai munkahely-elégedettségi helyzetet. Célunk továbbá, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsünk a munkavállalóknak, ahol azt érzik ez itt valóban az ő helyük. Mi a BP-nél hiszünk abban, hogy sosem késő egy új területen kipróbálni magunkat.” – mondta Knezevics Viktor.

Ha Ön is szeretné tudni, hogy milyen típusú pozíció illik leginkább a személyiségéhez, amiben vélhetőleg a legsikeresebben tudná megvalósítani karriercéljait, akkor töltse ki a kérdőívünket!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.