Ők gyártják a világ legjobb gaming laptopját, nálunk mégis kevesen ismerik őket

2018.07.09. 16:53 Módosítva: 2018.07.18. 09:09
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az idén 32 éves MSI alapítóit egy vállalati leépítés hozta össze. Ami három évtizede egy garázscégként indult, az mára a világ egyik legnagyobb hardvergyártója lett.

1986-ban alapult az MSI, vagyis a Micro-Star International, amely ma már a világ egyik vezető hardvergyártója. A történet 5 fiatal mérnök nagyvállalati leépítésével kezdődött, amikor elbocsátásukat követően Joseph Hsu, Jeans Huang, Frank Lin, Kenny Yu és Henry Lu szaktudásukat egyesítve közös cég létrehozását határozták el. A kezdeti garázscég fokozatosan nőtt, a tajvani vállalatnak ma már több mint százhúsz országban van érdekeltsége, és tizenháromezer főt foglalkoztat.

YhNalnOQ

Kezdetben csak alaplapokat gyártottak, ma viszont már ennél jóval szélesebb a portfólió: a gyáraikban laptopok, asztali számítógépek, grafikai kártyák, szerverek, ipari számítógépek és autós szórakoztató elektronikai eszközök készülnek.

Az MSI egyik legfontosabb piaci előnye, hogy annak érdekében, hogy a vásárlók minden igényének megfeleljen, nagy hangsúlyt fektet a felhasználókkal folytatott kommunikációra és folyamatosan visszajelzést kér tőlük. Az MSI mindig arra ösztönzi a közösségeket, hogy osszák meg rendszerüket egymással is, mert a mottójuk, hogy a hardver nem csak játékokra alkalmas, mindegyik PC-nek képesnek kell lennie arra, hogy kifejezze tulajdonosának saját egyéniségét. Ezt az attitűdöt egy másik felhasználóbarát fejlesztés egészíti ki: a vállalat aszerint fejleszti termékeit, hogy meghatározza, melyik munkákra kell alkalmanak lenniük, tehát különböző szegmensekre különböző megoldásokat kínálnak, hogy megfeleljenek a felhasználók igényeinek. Ez a hozzáállás kezdetben egyedülálló volt a piacon, de mióta az MSI egyre inkább az összpontosít az alaplapok küllemére is, a versenytársak is elkezdték követni.

MSI 1

A cég az Fnatic profi e-sport szervezet szponzorálásával 2008-ban belépett a globális gaming piacra. Azóta kifejezetten gamerek számára is fejlesztenek hardvereket, melyek mind ugyanazt a célt szolgálják: a játékélmény és a teljesítmény fokozását. Számos e-sport csapat szponzorálása mellett a vállalat maga is szervez game show-kat és versenyeket. Közülük az egyik legnagyobb az évente megrendezésre kerülő MSI Masters Gaming Arena, melyen a világ legjobb profi gamerei mérkőznek meg egymással a több millió dolláros fődíjért. Mivel a gamerek számára kiemelten fontos egyéni stílusuk hangsúlyozása, az MSI nemrég a világon elsőként piacra dobta titániumból és karbonból készült alaplapjait.

A PRO sorozatba tartozó, exkluzív funkciókkal ellátott MSI alaplapok és megoldások kifejezetten azoknak a felhasználóknak készülnek, akik a professzionális technológiát a blockchainben rejlő potenciál kiaknázására szeretnék használni. Az MSI megoldásai egyszerű és kényelmes megoldást nyújtanak a felhasználóknak a nagyon gyorsan fejlődő blockchain iparágban.

MSI 2.png

Napjainkban az MSI a gamereknek tervezett alaplapok gyártásának úttörője. A vállalat 2013-ban jelentette be az első kifejezetten játékra tervezett alaplapját, majd a kezdeti sikereket követően 2015-ben a teljes alaplap termékportfolióját kiszélesítette a cég. Arról, hogy hogyan vált az MSI a világ elsőszámú, kimondottan gamerekre szakosodott alaplap gyártójává, a cikksorozat következő részében számolunk be.

További információ a cégről: https://www.msi.com/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.