Converzoom, zoomoljunk a magyar nyelvre!

2018.07.23. 11:17 Módosítva: 2018.07.23. 12:37
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mary, Irangel, Rade és több külföldi társuk a tötyögés helyett a pötyögést választotta ahhoz, hogy könnyebben megtanuljanak magyarul. Itt egy új mobilapplikáció, ami a magyar tanulást segíti.

Ha megkérdezünk valakit, hogy mi az a három dolog, amit biztosan magával hord, a válaszok között ott lesz a mobiltelefon. Ha a következő kérdésünk az, hogy mi mindenre használja a mobiltelefonját, a 3. vagy 4. válaszként elhangzik majd az applikációk adta számtalan lehetőség.

Ma már az appok személyi asszisztensként vagy éppen személyi edzőként működnek. Segítségünkre vannak az üzleti életben és a pénzügyi területeken, navigációt biztosítanak, közlik a híreket, megkönnyítik az utazási vagy éttermi foglalásokat, mutatják az időjárás-jelentést, figyelnek az egészségünkre, és az edzéstervünkhöz is hasznos tippekkel szolgálnak. Ugyanakkor az appok számtalan oktatási felületet és szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Az oktatás és a szórakozás tökéletes kombinációját nyújtja a Converzoom, ahol a nyelvtanulás összefonódik a játékos szórakozással. Ez az app az Európai Unió és a Belügyminisztérium közös támogatásával, a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) hozzájárulásával jött létre.

Az MMIA-projekt lehetővé tette, hogy a harmadik országbeli állampolgárok ingyenesen vehessenek részt a Converzum magyartanfolyamain.

Ennek az alapnak köszönhető, hogy a projekt keretein belül kifejlesztettük a Converzoom mobilappot, ami viszont minden külföldi számára ingyenesen elérhető. Az app elsődleges célja a szókincsfejlesztés és a szókincsbővítés.

De zoomoljunk rá jobban!

Az érdeklődőket egy modern, letisztult dizájn fogadja, majd a felület a profilalkotásra invitál.

A profilképzésnél lehetőség nyílik a játék rendszerességének bevezetésére. Itt a játékos eldöntheti, hogy heti szinten milyen gyakran szeretne foglalkozni a játékkal.

A felhasználó játékosnak az app három különböző nyelvi szintet kínál fel. Hogy melyiket válassza? Azt, amit a szintfelmérő javasol számára. Ez a kis tudásmérő játékos feladatokkal feltérképezi a tudásszintet, kiértékel, százalékos adattal szolgál, és gratulálva szintet javasol.

A három nyelvi szint a mindennapi élethelyzetekben használt témaköröket öleli fel.

Minden szint memorizálási szakasszal kezdődik, majd áttér a gyakorló fázisba, de mindkét állomást érdekes, látványos és izgalmas feladatok kísérik. Az app úgy van összeállítva, hogy a szavakhoz és a kifejezésekhez hanganyag társul , ami elősegíti a kiejtés rögzülését.

Van párosítós és feleletválasztós feladat, igaz-hamis játék, sorba rendező gyakorlat, mindez színes képekkel illusztrálva. A legnagyobb kihívást a szókereső és szókígyó feladatok jelentik, ahol nemcsak a memóriára és a meglévő nyelvismeretre van szükség, hanem bizony az ügyességre is.

De beszéljenek helyettem azok a nyelvtanulók, akik már kipróbálták a játékot:

„Az applikációban az Elementary és az Intermediate szinteket teszteltem, több héten át, kb. napi 15 percben. A játék nagyon jól felépített, kellőképpen bevonja a tanulókat, és végig fenn tudja tartani az érdeklődést. Nagyon szeretem ezt a mobilappot, mert bárhol, bármikor tudok játszani. Jól kiegészíthet egy nyelvtanfolyamot, mert játékosan lehet vele gyakorolni. Korábban más nyelvtanuló appokat is használtam, de nagyon örülök, hogy a Converzum készített egy saját játékot, mert magyar nyelvből nem túl széles a választék.”

(Radivoje Savic, Szerbia)

„Nagyon élveztem az új Converzoom applikáció tesztelését. Ez az első magyar játék, amit kipróbáltam, és nagyon tetszett. Tetszik a design és a képek. Nagyon jó, hogy van hanganyag, ami nagy segítség a kiejtésben. Továbbra is használom a játékot, és ajánlani fogom a barátaimnak.”

(Aytar Ilyas, Törökország)

„A mobilapplikáció egy nagy meglepetés volt nekem, általa új és hasznos szavakat ismertem meg. Érdekes játékokkal lehet tanulni. A kedvencem a kígyós, szókereső játék, mert különleges és nem túl egyszerű, gondolkodni kell rajta. Amikor megcsinálom, büszke vagyok magamra. Én az Intermediate szintet teszteltem, de annyira jó témák vannak, hogy végigjátszottam a kezdő és a középhaladó szintet is. A férjem és a gyerekeim is örömmel használják a játékot. Minden orosz és nem orosz ismerősömnek bátran fogom ajánlani a játékot. Köszönöm a lehetőséget, hogy veletek tanulhatom a szép nyelveteket!”

(Byatets Raisa, Oroszország )

„Az applikáció összes szintjét végigjátszottam és nagyon tetszett. Nincs túlbonyolítva, mégsem unalmas. Nagyon hasznos szavakat és kifejezéseket lehet megtanulni. Nagyszerű!”

(Arshami Omid, Irán)

„Élveztem a Converzoom app használatát, szerintem nagyon hasznosak a tanulásban az ilyen applikációk, mert bárhol, akár útközben is lehet játszani, és így gyorsabban tanul az ember. Összességében tetszett a felhasználói élmény, ösztönösen és könnyen használható a játék. Köszönöm!”

(Moraes Dos Santos Jesse, Brazília)

„A mobilapplikáció nagyon kényelmes, bármikor tudok vele játszani. Sokat segít a tanulásban, mert a szavak folyamatosan ismétlődnek, így könnyű megjegyezni őket. Örömmel játszom tovább, és remélem, hogy lesz folytatás, még több új szóval és új szintekkel.”

(Khameshova Ainur, Kazahsztán)

„A tesztelés során a legmagasabb szintet teszteltem, de játszottam alacsonyabb szinttel is néha. Legjobban az „Orvosnál” rész tetszett, a legnehezebb pedig a „Természet” volt.

Nagyon tetszik az applikáció, sokat segít nekem és nagyon tetszik a hang, ami segít a kiejtésben. Nagyon nehezen tanulok új szavakat, de ezzel az applikációval gyorsan lehet tanulni és tényleg hasznos szavak vannak. Továbbra is fogok játszani, és remélem, hogy lesz még több szint és új szó.”

(Galiyev Alexandr, Kazahsztán)

„Kezdő szinten teszteltem az applikációt, ahol nagyon sokféle módszer segített megjegyezni a szavakat. Nagyon hasznos volt a hanganyag, ami segített megtanulni a szavak helyes kiejtését. Szerintem ez a mobilapp a legjobb módja a szótanulásnak, mert a képek és a hangok segítségével bárhol könnyen és kényelmesen tudok gyakorolni.”

(Yuan Yuan, Kína)

„Szeretem ezt a mobilapplikációt, mert változatos feladatai vannak. Nagyon élveztem, hogy meg tudtam hallgatni a szavak kiejtését. Mindegyik szinten találtam olyan kérdéseket, ami kihívást jelentett. Sok új szót és kifejezést tanultam játék közben. Tetszik a dizájnt, nagyon színes és vidám. Mindenkinek ajánlom a játékot, aki magyarul szeretne tanulni.”

(Padilla Mary Rose, Fülöp-szigetek)

„A játék nagyon érdekes és motiváló, a maga egyszerűségével és a feladataival, bárki tanulhat belőle. Az ismétlések, képek és hanganyagok segítségével a szavakat hatékonyan lehet megtanulni.” (Abu-Rumman Mahmoud, Jordánia)

„Nagyon szeretem a mobilos játékokat, így nagyon szívesen teszteltem a Converzum új telefonos applikációját. Nagyon jó a játék, mert több szinten lehet játszani, és többféle típusú játék van benne. Tetszik a design és a képek. Nagyon sokat segít a gyakorlásban az app, a kiejtést is lehet gyakorolni, és sok az ismétlés, így játszva tanulom meg a szavakat.”

(Vasquez Teran Irangel Jose, Venezuela)

Ha van olyan külföldi ismerősöd, aki éppen magyarul tanul, vagy mindenképpen szeretné megtanulni ezt a különleges nyelvet, akkor ajánld számára a Converzoomot!

Ne feledd! Az App Store-ban és a Google Play-en már ott vagyunk. Converzoom

MMIA logo
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.