Úttörő innovációktól személyre szabott megoldásokig: hogyan fejlődnek a gaming alaplapok?

2018.07.23. 11:25 Módosítva: 2018.07.26. 16:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A világ első gaming alaplapját piacra bocsátó Micro-Star International vagy MSI számos jelentős innovációt biztosított az IT világa számára. Az 1986-ban alapított vállalat már most több technológiai mérföldkövet tudhat maga mögött, főként a gamer felszerelések piacán.

Bár a tajvani székhelyű IT vállalat, az MSI 32 éve kezdte meg működését, kezdetben csak alaplapokat és bővítőkártyákat gyártott, és az évek során folyamatosan bővítette portfólióját. A cég 2013-ban lépett be a gamer felszerelések piacára a világ első gaming alaplapjának megalkotásával, ezzel pedig ők lettek az első márka, amely a fő hangsúlyt a játékra helyezi.

Ezt a mérföldkövet hamarosan egy újabb nagy informatikai trend megalapozása követte: az első RGB led világítással ellátott alaplap piacra dobása kiválóan tükrözte a cég alapelvét, az új trendek optimalizált teljesítménnyel való ötvözését. Az MSI készítette a világ első Hi-Res AUDIO hitelesítéssel ellátott alaplapját, illetve olyan egyedi színsémákat és anyagokat vezettek be, mint a titánium vagy a karbon. A vállalat folyamatosan bátorítja felhasználóit, hogy osszák meg egymással rendszereiket, hiszen minden egyes PC képes tükrözni tulajdonosa karakterét - az MSI egyedi lépéseit rendszeresen szakmai elismerésekre váltja olyan tekintélyes díjak elnyerésével, mint az iF DESIGN AWARD.

A többszörösen díjnyertes vállalat számos törekvéssel fejleszti termékkínálatát azzal a céllal, hogy meghatározzák a gaming alaplapok sztenderdjét. Az MSI folyamatosan kapcsolatban áll a felhasználókkal, és véleményeiket kiaknázva törekednek a lehető legjobb felhasználói élmény létrehozására.

A cég gaming szegmensei a játékosok három fő típusát célozzák meg: az “Enthusiast Gaming” a legjobb játékélményt nyújtja a “hardcore” játékosoknak, azok számára, akik éjjel-nappal játszanak, számítógépüket pedig soha nem kapcsolják ki. A “Performance Gaming” szegmens teljes mértékben a személyre szabhatóságról szól az MMO (Massively Multi-Player Online) és MMOG játékosoknak célozva - az extra hatékonyságért és sebességért. Az “Arsenal Gaming” szegmens azoknak a hétköznapi játékosoknak ideális választás, akik naponta kevesebb, mint két órát töltenek játékkal.

2

Az MSI mindkét fő processzortípussal kínál termékeket: az Intel alaplapok legjobb választékát nyújtja a gördülékeny játékélményért X299, Z370, H370, B360, H310, Z270, B250 és H270 chipsetekkel. Az exkluzív gaming funkciók és az átlagon felüli tartósság mellett az Intel széria termékei könnyedén személyre szabhatók, hogy tökéletesen passzoljanak a felhasználóhoz.

Az AMC processzorok között az új B450 alaplap nyolcmagos Ryzen processzorral kiemelkedő teljesítményt nyújt a non-stop játék és teljesítőképesség érdekében. A B450 széria számos X399, X470, X370 és B350 chipsetekkel működő változattal áll rendelkezésre a gamerek különböző igényei alapján, többek között a B450 GAMING PLUS, a B450 TOMAHAWK, valamint a B450M MORTAR modellekkel.

Gaming termékei mellett a vállalat PRO szériás termékeket biztosít cégek, adatközpontok és tervezőirodák számára, valamint az otthoni szórakoztatás területén. Ezek az alaplapok kombinálják a teljesítményt a megbízhatósággal illetve az optimális felhasználói élménnyel, ezzel könnyítve a fogyasztók mindennapjain. Az MSI emellett teljes körű blockchain megoldásokat és blockchain alaplapokat kínál az átlagosnál magasabb igénybevételhez és progamozáshoz.

3

Hogy ügyfeleik egyszerűbben bővíthessék vállalkozásaikat, az MSI egyik legfontosabb kereskedelmi célja, hogy a szélesebb körű üzleti lehetőségekhez komplett ügyféltámogatási megoldást nyújtson. A vállalat termékstratégiája már a tervezés első pillanatát is felöleli: tisztán kommunikálnak az árstratégiáról, a piaci pozícióról és az egyes modellek összehasonlításáról, miközben egy teljes gaming ökoszisztémát biztosítanak vásárlóik számára.

Az olyan techpiaci trendekre reagálva, mint a YouTube, a live streaming és a drónok, az MSI felismerte a high-end PC-kre való, egyre növekvő igényt, és belépett a tartalomgyártás piacára is. A vállalat teljes mértékben felkészült a 4K videók és a nagy felbontású videós tartalmak technológiai kihívásaira, a szerkesztéstől egészen a feltöltésig. Az MSI világelső gaming PC vállalatként a valódi gaming jelentését biztosítja a profi gamerek és a lelkes felhasználók számára - azzal, hogy a gamerek valódi igényeihez igazodnak, hűek maradnak szlogenjükhöz: “Some are PC, we are Gaming!”

További információ a cégről: https://www.msi.com/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.