5 dolog, amit minden munkavállaló elvár – generációtól függetlenül

2018.09.28. 13:11 Módosítva: 2018.09.28. 16:48
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Mindegy mikor születtünk, vannak dolgok, amelyek mindannyiunknak fontosak a munkahelyen

Számos alkalommal esik szó arról, hogy az egyes korcsoportok, különösképpen az X-, Y- és Z generációk és munkahelyi elvárásaik mennyire különbözőek. Kétségtelenül vannak különbségek, azonban számos olyan szempont van, amelyet kortól függetlenül minden munkavállaló elvár egy minőségi munkahelytől – nézzük, melyek azok!

arms-business-agreement-cellphone-1331972

Munka-magánélet egyensúly: Ez az egyik legfontosabb szempont minden munkavállaló számára, életkortól függetlenül. A barátokkal, családdal való időtöltés nem csak magának az alkalmazottnak jó: egy kipihent dolgozó sokkal jobban teljesít a munkahelyén, míg a túl sok túlóra kiégéshez vezethet. A preferenciák persze kortól függően változhatnak: a fiatalok például értékelik, ha rugalmasan kezelhetik a munkaidőt, míg a kisgyermekes szülők inkább a munkanapok hatékony kihasználására törekednek, hogy minél több időt tölthessenek a családjukkal.

rawpixel-701117-unsplash

Hozzáértő vezető: Egy hozzáértő vezetőnek nemcsak szakmailag kell magas szintet képviselnie, az emberekhez is értenie kell. Nem elég, ha valaki határozott: egy jó vezetőnek egyszerre van szüksége empátiára, valamint erős vezetői és szervezői készségre, hogy a kollégák felnézzenek rá és megbízzanak benne. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindannyian ugyanolyan vezetőre vágyunk, csupán azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyekkel egy jó vezetőnek mindenképpen rendelkeznie kell.

Stabil, de rugalmas munkahely: Generációtól függetlenül fontos, hogy a munkavállaló ne érezze bizonytalannak a helyzetét, akkor sem, ha esetleg betegség árnyékolja be a hétköznapjait, vagy bármilyen okból nehezebb időszakon megy keresztül, akár személyes, akár szakmai vonatkozásban. A rugalmasság egyre fontosabbá válik, hiszen, ha a dolgozók a saját igényeik szerint alakíthatják a napjaikat, a hatékonyság mellett sokkal elégedettebek is lesznek. A munkáltató többek között digitális technológiákkal, online munkamegosztó felületekkel és mobil eszközökkel biztosíthatja a rugalmas munkavégzést.

rawpixel-706373-unsplash

Elismerés: Sok vezető csak akkor ad visszajelzést, ha az illető valamit rosszul csinált, holott az elismerés minden korosztálynak fontos: egy-egy pozitív visszajelzés motivációt ad és javítja a munkahelyi morált. Persze a motiváció formája mindenhol eltérhet: vannak, akiknek a bónusz, másoknak az extra szabadnap, egyeseknek pedig a céges díjak jelentik az ideális ösztönzést.

Biztos anyagi háttér: Egy stabil munkahely biztosíthatja számunkra a megfelelő anyagi hátteret, amely a stresszforrások csökkenését is jelenti. Mindenkinek vannak pénzügyi céljai: nem számít, hogy egy egzotikus utazás, autó- vagy lakásvásárlás, vagy a gyermek iskoláztatása, a tervezhető célokhoz elengedhetetlen a stabil bevétel. Emiatt egyértelmű előnyt élveznek azok a vállalatok, amelyek hosszú távon is dinamikusan fejlődő, jó perspektívát jelentő iparágban működnek.

Az ideális munkáltató-munkavállaló viszonyhoz elengedhetetlen, hogy a fenti szempontokat a munkahely is felismerje: a Telekom számára nagyon fontos, hogy a kollégái éljenek a lehetőségekkel, így a munkavállalók életét távmunkával, digitális megoldásokkal és egyedi visszajelzési rendszerrel könnyítik meg. A vállalatnál ugyanakkor nem az életkor számít: az új munkatársakat kizárólag a gondolkodásmód és a rátermettség alapján választják ki.

 

Látogass el a Telekom megújult karrier oldalára, ahol mindent megtudhatsz a MOST munkahelyéről! Nézd meg a videókat, amelyekben Telekomosok mesélik el, miért izgalmas Magyarország vezető telekommunikációs vállalatánál dolgozni. Ismerd meg, hogyan alakítjuk a digitális világot! Érdemes a karrier oldalra rendszeresen ellátogatni, hiszen az aktuális karrierlehetőségek mellett friss álláspiaci hírekkel és hasznos álláskeresési tanácsokkal is várunk.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.