Szeretne továbbra is pénzt kapni OTP SZÉP kártyájára? Akkor figyelje a postaládáját és az e-mailjeit!

2018.10.09. 10:01 Módosítva: 2018.10.15. 16:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Aki szeretné, hogy OTP SZÉP kártyájára a munkáltatója 2019. január 5. után is tudjon pénzt utalni, annak nincs más dolga, mint a postán érkező új szerződést átvenni, vagy – ha korábban regisztrált – kattintani az e-mail címen kapott linkre. Így máris folytathatja a plasztikon lévő összegek felhasználását, ráadásul ezentúl a két évvel régebben utalt összegek sem vesznek el.

A nyarat követően nem kellett sokáig várni az újabb pihenési alkalmakra: rövid időn belül két négynapos ünnep is következik, miután először október 23., majd november 1. is olyan időpontra esik, ami lehetővé teszi a szabadnapok megnyújtását. Ami remek apropót nyújt az OTP Széchenyi Pihenő Kártya (közismert nevén: SZÉP kártya) tulajdonosainak arra is, hogy a munkáltatójuktól kapott juttatásokat felhasználják. Mindenekelőtt egy hosszú wellness hétvégére, vagy kulturális programokra, például múzeumlátogatási restanciájuk bepótlására.

OTPSZEP 1

Aki már hozzászokott e lehetőségekhez, sőt, már várja ezen alkalmakat, hogy felhasználja az OTP SZÉP kártyáján összegyűlt összegeket, annak más miatt is érdemes résen lennie a következő napokban, hetekben, hónapokban. Elsősorban azért, mert idén május 20-án új kormányrendelet lépett hatályba a SZÉP-kártyák kibocsátásáról és felhasználásáról. Ennek értelmében a plasztikokat kibocsátók a jövőben közvetlenül azok tulajdonosaival állnak majd szerződésben. Ezért az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokosa számára díjmentesen megnyitja a zsebenként egy, tehát összesen három egyedi fizetési számláját.

Érdemes figyelni a postát, valamint ellenőrizni az email-fiókot, miután az OTP Pénztárszolgáltató az új SZÉP-kártya-szerződéseket tértivevényes levélben küldi el az érintetteknek, illetve a korábban az OTP Portálokon, vagy az egyéb csatornákon regisztrált ügyfelek részére online küldi a szerződéses ajánlatot.

Még most sem késő regisztrálnia az www.otpmindennap.hu/szepkartya oldalon, vagy más csatornán az e-mail címét annak, aki kényelmesen, akár egy laptoppal az ölében szeretné elvégezni a jogszabályváltozás miatti teendőt, vagyis megnyitni az e-mailen kapott linket. A nem regisztráltaknak pedig nincs más dolga, mint átvenni személyesen a postástól vagy a postán az új szerződésüket. Azt ugyanis nem kell aláírni, vagy visszaküldeni, mivel az a kézhezvételtől számított 15 napot követően automatikusan elfogadottnak minősül.

Azért nagyon fontos, hogy átvegyük a postai úton küldött szerződést, illetve nyissuk meg az OTP Pénztárszolgáltató e-mailen küldött szerződéses ajánlatát, mert ellenkező esetben a munkáltatónk 2019. január 5. után már nem utalhat pénzt a SZÉP-kártyánkra. Ami azt jelenti, hogy attól kezdve csak a kártyán addig összegyűlt pénzt lehet felhasználni.

„A kártyabirtokosaink több mint 400 milliárd forintot költöttek OTP SZÉP kártyáikkal a hazai turizmusra, családi pihenésre, feltöltődésre 2011-től, vagyis azóta, hogy az első ilyen plasztikot kibocsátottuk” – tájékoztatott Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletág vezetője. Hozzátéve, hogy a legnagyobb hazai hitelintézet kiemelt feladatának tartja, hogy a megváltozott jogszabálynak megfeleljen, és az átállás minden ügyfele számára gördülékeny legyen.

Az új szerződések megkötését követően továbbra is több mint 33 ezer elfogadóhelyen lehet fizetni az OTP SZÉP kártyákkal. Sőt, a jogszabályváltozásnak köszönhetően a két évnél régebben utalt, de fel nem használt összeg ezentúl nem vész kárba, azt el lehet költeni. Ez már csak azért is megéri, mert a kártyán legalább két éven át érintetlenül hagyott juttatások után az OTP Pénztárszolgáltató havonta 3 százalékos díjat számít fel.

Ha további kérdése maradt, látogasson el a http://www.otpmindennap.hu/szepkartya oldalra.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.