Megvan az új törzshelyed!

2018.10.11. 11:26 Módosítva: 2018.10.12. 13:57
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Biztosan Neked is van olyan ismerősöd, aki egy spanyolországi nyaralás alatt képes Barcelona városának másik oldalára átgyalogolni egy jó kávéért. Ez egyébként megtörtént, Péter, a Peet and the Flat White tulajdonosa mesélte nekünk. Az Astorián kis ékszerdobozként megbújó kávézónak már meg is fejtettük a nevét, hiszen Peet, mint Péter és Flat White, mint az ő örök kedvence; bárhová megy, nála ez jelenti a „szokásost”.

A vendéglátás világában rutinosan mozgó kávérajongónak régi álma volt egy saját kávézó, amit a közelmúltban meg is valósított. A Peet and the Flat White egy igazi belvárosi, újhullámos beülős hely, nem is akar más lenni, ebben viszont valahogy ösztönösen vérprofi. Az Astoria nyüzsgésében egy igazi nyugalomszigete; hangulatos enteriőrrel, pislákoló fényekkel, elbűvölő teraszrésszel –kicsit az ausztrál kávézók atmoszféráját idézi. A berendezésben alapvetően a föld színei dominálnak, de megtörik a pasztellharmóniát a falra akasztott képek, amik a Bud Spencer&Terence Hill párost vagy épp Batmant ábrázolják – Péter és persze sokunk kedvenc karakterei adnak erőt egy hosszú naphoz a presszón kívül. Apropó presszó. A csokisabb ízvilágú brazil kávétól a gyümölcsösebb aromájú El Salvadoron át az etióp kávéig terjed a skála. A tejesebb verziókat kedvelőket is igyekszik a kávézó maradéktalanul kiszolgálni: zabtej, rizstej, laktózmentes tej közül válogathatsz– természetesen mindegyik bio. A kínálat nem áll meg a kávéknál, egész napos brunch, piadinák, sütemények és egyéb finomságok várják a betérőket.

IMG 2958

A fentieket figyelembe véve, a Peet and the Flat White abszolút törzshely gyanús: ez lehet az a hely, ahol munkába menet bedobsz 10 perc alatt egy kávét, majd sietsz tovább, de abban a 10 percben élvezed a nyugit, az enteriőrt, a KÁVÉT. Ez lehet az a hely, ahová beülsz enni ebédszünetben egy piadina menüt. Ahol hétvégén bruncholsz egyet a barátaiddal. Ahol egy laza csütörtök este megiszol egy pohár finom bort, jó társaságban. Ahol hűvösebb őszi napokon a puha plédekbe csavarva elkortyolsz egy cappuccinot a lampionokkal bevilágított teraszon. Egy szerethető beülős hely, ahol találkozik a belvárosi zsongás egy kis újhullámos nyugival.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.