Egyedi céges karácsonyi vacsora

2018.10.24. 10:50 Módosítva: 2018.10.24. 16:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kifinomult fogások és Andrássy úti panoráma a La Perle Noire céges karácsonyi kínálatában.

A La Perle Noire étterem az év minden napján egyedi fogásokkal várja vendégeit az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy út szívében. Nincs ez másképp a karácsonyi időszakban sem, amikor a karácsonyi fényárban úszó belvárosban, egy kellemes teraszon sült gesztenyével, kürtöskaláccsal, forralt borral vagy punccsal lehet indítani az évzárást, amit egy felejthetetlen vacsora tud megkoronázni az étterem ünnepi pompájában. Gendur Andrással, az étterem tulajdonosával beszélgettünk arról, miért különleges és páratlan a céges karácsonyi vacsora a La Perle Noire-ban.

karácsony2

A karácsonyi időszak minden étterem számára fontos, hiszen a cégek ekkor rendezik az éves záró vacsorájukat. Mit kínál a La Perle Noire étterem a vállalatoknak?

A mi esetünkben kétfajta csomaggal tudunk szolgálni az érdeklődőknek. Egyrészt zártkörű vacsora keretében az egész éttermet ki lehet bérelni, valamint, a 80 főnél kisebb csoportok esetében egyszerre kettő, maximum három társaság ünnepelhet egyszerre a karácsonyi fényben úszó Andrássy úton.

karácsony5

Mit érdemes tudni magáról a vacsoráról?

Itt is többfajta opcióból lehet választani. Amikor a teljes étteremet bérli ki valaki, akkor leginkább a büféasztalos vendéglátás szokott működni. Viszont, ha több cég érkezik az étterembe egy időpontban, akkor 3-4-5-6 fogásos menüsort kínálunk a vendégeknek. Hagyományos és különleges ételekkel egyaránt tudjuk várni az ünneplőket, bár leginkább a tradicionális fogásokra szokott kereslet mutatkozni ebben az időszakban.

Ezeket a vacsorákat gondolom, a legtöbb esetben már jó előre megrendelik a cégek.

Természetesen. Idén volt, aki már február elején egyeztette velünk az ünnepi időszakot, de jellemzően ez inkább a nyár elmúltával, október elején kezd fontossá válni a társaságoknál. Ez minden esetben úgy működik, hogy a vállalatok megkeresnek bennünket, elmondják, hogy nagyjából mi az elképzelésük, és utána elkezdődik egy rövid ideig tartó ötletelési időszak köztünk és a cégek között, hogy mindenkinek megfelelő legyen az ár-érték arány. Ebben a rövid időszakban igyekszünk összerakni, hogy milyen jellegű legyen a vacsora, büféasztal vagy tányérszerviz illik jobban a cég arculatához, továbbá hozzárendeljük az italfogyasztást is, ami szintén kétféle lehet, csomag vagy fogyasztás alapú. Legtöbb esetben ez utóbbi szokott működni, ezért is nagyon fontos, hogy ne csak az ételeket, de az italigényt is már előre lássuk, hogy megfelelő módon tudjuk felkészülni személyzettel és italkülönlegességekkel.

karácsony3

Melyik napok a legkelendőbbek?

A csütörtök és a péntek, ami a legkedveltebb a vállalatok életében, és mivel a céges karácsonyi vacsora időszaka novembertől indul, ezért igyekszünk egy kicsit irányítani a megrendelőket az ideális nap kiválasztásában, hiszen nem tudunk mindenkit erre a két napra időzíteni.

Vannak visszajáró társaságok is?

Igen, az étterem 5 éves fennállása alatt kialakult már egy törzsközönség ezen a téren is. Nekik az időpontjuk is szinte minden évben ugyanaz, s jóformán a forgatókönyv sem változik.

karácsony4

Az évről évre visszajáró cégek mit mondanak, miért térnek vissza rendszeresen a La Perle Noire-ba?

Egyrészt, a karácsonyi fényárban fürdő Andrássy úton ünnepelni, Budapest szívében, nem mindennapi élmény, főleg, hogy az étterem kinti része is karácsonyi fényekben pompázik. Idén pedig megfejeljük mindezt egy két méter magas normand fenyő alapú karácsonyfával, amit egy gyógyszergyártó cég kért az étterem udvarára, az ünnepi party után pedig egy gyerekkórházba szállítják, hogy karácsonykor a kórházban lévő kisgyerekek is karácsonyfával tudjanak ünnepelni. S ezt az érzést igyekszünk még tovább fokozni azzal, hogy a welcome drinket, legyen az puncs vagy forralt bor, valamint sült gesztenyét, mézeskalácsot, egyszóval a vendégváró ételt és italt az étterem teraszán szolgáljuk fel a vendégeknek, ahonnan tökéletes rálátás nyílik az Andrássy út pompájára. Továbbá, bár ma nagy kultuszát éli a saját dj szerződtetése ezekre az estékre is, de szerencsére egyre inkább kezd visszatérni a köztudatba az élőzene is az éttermekben, mi mindkét opcióban tudunk segíteni. Az étteremben már évek óta a hét legtöbb napján esténként élőzene várja a vendégeket, így ezen az estén is igénybe lehet venni Csikós József zongoristánkat és alkalmi vendégeit, akik olyan illusztris előadók, mint Kuzbelt Péter a Showder Bandből, vagy Ökrös Károly a Budapest Bárból. És akkor még nem beszéltünk a különleges borkínálatunkról és az ételekről, amelyek közül ez utóbbit az év többi napján is egyedi látványtervvel tálalunk, de ezeken az estéken ezt a nem mindennapi kompozíciót még magasabb szintre emeljük.

Lehet ezt még fokozni esetleg?

Mindenképp. Ha az adott cég vezetősége szeretné egy kis egyen ajándékcsomaggal meglepni a kollégáit, előzetes egyeztetést követően a csomagok már készen várják a társaságot az étteremben. S végül, ha minderre mégsem lenne igénye a vállalatnak, mert a saját telephelyén szeretné a karácsonyi vacsorát eltölteni, és csak catering szolgáltatást keres, mi ebben is szívesen állunk a rendelkezésére.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.