Az online vásárlás még sosem volt ilyen kényelmes

2018.10.29. 12:48 Módosítva: 2018.10.29. 17:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A bankkártyás fizetés tarol és mostmár ráadásul kényelmes is a SimplePaynek köszönhetően

Hogy hol költenek a magyarok évente közel 1000 milliárd forintot? Egyszerű a válasz, az interneten, online vásárlásokon keresztül.

Az eNet kutatása szerint az online kiskereskedelmi forgalom 2017-ben már megközelítette a négyszámjegyű összeget.

Nemcsak az elköltött összeg emelkedik évről, évre, hanem egyre többen is vásárolnak online. Szinténaz eNet kutatása szerint a megkérdezettek 44 százaléka ma már a készpénzmentes fizetést preferálja a klasszikus fizetési módok helyett. Az innovatív fizetés népszerűségét fűti az a jelenség is, hogy a vásárlók láthatóan ma már nem idegenkednek attól, hogy megadják bankkártyájuk adatait, amikor fizetésre kerül a sor.

Az online fizetési rendszerek biztonságával kapcsolatos percepciók sokat javultak az elmúlt időkben. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a bankok is rendszeresen tájékoztatják ügyfeleiket, miként védekezhetnek adathalász-kísérletek ellen.

A biztonság hiányától való félelem tehát már nem lehet akadálya az online fizetésnek. Már csak a kényelmetlenséget kell leküzdeni. Hiszen nincs mindig kéznél a bankkártya, de ha mégis, újra- és újra be kell pötyögni a bakkártya számsorait, ha venni akarunk valamit a neten. A Simple Univerzumban azonban ez már egy éve nincs így!

Elegendő a SimplePay fizetési megoldás igénybevételekor bankkártyánk adatait regisztrálni a Simple-fiókban, és onnantól kezdve egyetlen klikk a fizetés. A SimplePay pedig már egyre több webáruházban érhető el bankkártyás fizetési opcióként. Jelenleg már több mint 4000 ilyen webshopról beszélhetünk.

Más online fizetési megoldásokkal szemben az a különbség a SimplePay javára, hogy a vásárlás során regisztrálni is tudják a bankkártyájukat a Simple fiókba, amivel aztán 1 kattintással tudnak fizetni. Vagy ha korábban már létrehoztak Simple fiókot az online felületen vagy a Simple alkalmazásban és elmentették a bankkártyájukat, akkor egyetlen klikk-- és már kész is a fizetés!

Így például, ha egy házibuli közben szeretnénk pizzát rendelni az egész társaságnak gyorsan és egyszerűen, nem kell előkeresgélni a bankkártyánkat, és azzal bajlódni a táncparkett közepén, hogy beírjuk az adatainkat, elég néhány kattintás, és már várhatjuk is a futárt.

Mindegy tehát, hogy pizzát rendelünk vagy vonatjegyet veszünk, az autópálya-díjat fizetjük-e ki vagy éppen a mozijegyet, karácsonyi ajándékot rendelünk egy webáruházban vagy éppen a pályaszállást foglaljuk le a téli sítúránkra, mindent kényelmesen intézhetünk, anélkül, hogy akár csak a bankkártyánkért is kellene nyúlnunk. Foglalkozhatunk helyette a fontosabb dolgokkal is.

Emellett a Simple Univerzum regisztrált felhasználói még egyszerűbben intézhetik online vásárlásaikat az olyan fejlesztéseknek köszönhetően, mint a chatbot funkcióval támogatott vásárlás, vagy a VCC Live amellyel a SimplePay-t fejlesztő OTP Mobil egy olyan fizetési megoldást tett elérhetővé partnerei számára, melynek köszönhetően a telefonos ügyfélszolgálatokon az ügyfelekkel történő beszélgetés közben a megállapodás és a fizetés is egy időben történik.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.