Egy emberközpontú lakópark

2018.11.06. 13:43 Módosítva: 2018.11.06. 14:16
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A hazai ingatlanpiac lendületét jelentős részben az egymás után épülő, új lakóparkok adják, mégsem könnyű olyan projektet találni, amely valami pluszt tud nyújtani, ahol az emberek 21. századi igényeire is odafigyelnek.

Budapest legnépszerűbb kerületében, a XIII. kerületben, ahol szó szerint egymást érik a fejlesztések, most megvalósulhat egy ilyen jellegű projekt. A WING Zrt. legújabb lakóingatlan beruházása a Kassák Residence, a Váci úttól egy saroknyira, a belváros közelében épül, amely autóval és tömegközlekedéssel is egyaránt jól megközelíthető. A megújuló városrészben sorra épülnek az irodaházak és lakóépületek, így sok üzlet, étterem, kávézó, szolgáltató-központ, továbbá egészségügyi- és oktatási intézmények is megtalálhatóak a környéken.

A kiváló elhelyezkedésű lakópark mögött a hazai piac legmegbízhatóbb és egyik legtapasztaltabb szereplője, a WING Zrt. áll, aki a tervezéssel két hazai, vezető építésztervező-stúdiót bízott meg. A megbízás célja volt, hogy olyan lakó- és élettereket hozzanak létre, melyek megőrzik intimitásukat, ugyanakkor 21. századi közösségi életformáknak is teret adnak.

Ehhez a Vikár és Lukács Építész Stúdió készítette a koncepcióterveket, míg az első épületeket az Aspectus Architect tervezte. A cél érdekében élhető, zöldfelületekkel tarkított, otthonos és világos lakásokat, élettereket terveztek, melyek a mai kor magas szintű elvárásainak és az energiahatékonysági szempontoknak is egyaránt megfelelnek. Mindezt emberléptékű épületek tervezésével érték el, melyek között az első emeleten egy belső kertet, a negyedik és a hetedik emeleten füvesített tetőkerteket alakítanak ki.

A lakópark középpontjába is az embert helyezték, ezért célul tűzték ki, hogy olyan élettereket és szolgáltatásokat biztosítsanak, melyek a lakók maximális jóllétét szolgálják. Ehhez az alapot a jövőbeni felhasználói igények elemzése szolgáltatta, melynek során kiderült, hogy az emberek számára bizonyos műszaki feltételek megléte és a közösségi élet lehetősége a legfontosabb, melyeket korszakalkotó módon ötvöz a Kassák Residence.

Ennek érdekében tudatosan tervezték az épületeket, már a tervezés során figyelembe vették az energiahatékonysági szempontokat, melyre a kivitelezés során is ügyelnek. A tudatos tervezés részeként magas hatékonyságú épülethomlokzatot alakítanak ki, a lakásokat okos technológiával szerelik fel és biztonsági kamerarendszert is kiépítenek.

A közösségi életet pedig a sok zöld felület, a környezet védelme szempontjából fenntarthatóbb társasházi működést célzó közösségi alkalmazások, a privát pihenőpark és a közvetlen közelben elhelyezkedő street workout pálya is ösztönzi.

Kassák Residence
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.