BERGER Házzal kihasználható még a kedvezményes lakásáfa

2018.12.20. 21:03 Módosítva: 2019.01.07. 12:35
Ezt a cikket a(z) Berger Házak Zrt., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Bár a kormány döntése értelmében 2023. végéig még a kedvezményes, 5 százalékos áfával fejezhetők be azok az újonnan épített lakások és házak, amelyek 2018. november 1-én már végleges építési engedéllyel rendelkeztek, mindazok a vásárlók azonban, akik ezután kapták meg építési engedélyüket, csak akkor számíthatnak az alacsony áfára, ha az építkezés 2019. utolsó napjáig befejeződik. Erre a hagyományos technológiával végzett munka esetén kevés az esély. A készházas technológia ellenben ad némi reményt, hiszen itt az építkezés a tervezéssel és a banki ügyintézéssel együtt is 8-9 hónap alatt befejeződhet.

berger 2 fotó

Érdemes azonban minél előbb dönteni, mert a készházas cégek naptára is megtelik, a legtöbben már csak 2019 közepétől tudják elkezdeni a most megrendelt ingatlanuk kivitelezését, pedig fontos döntésről van szó, hiszen az áfa visszaigénylésével több millió forinttal lehet lefaragni az építkezés költségeivel.

Hogy mi a készház?

Skandináviában az új lakóházak 80 százaléka készház technológiával épül, de már Nyugat-Európa több országában is 30-40 százalék ez az arány. A gyors terjedés alapvető oka, hogy a készháztechnológia kiszámítható, gyors, pontos építkezést tesz lehetővé, kis ökológiai lábnyom mellett – és mindezt versenyképes áron.

Így épülnek a Berger házak

A készház lényege, hogy a megrendelővel együtt megtervezett épület elemeit a a BERGER Házak gyárában, kiváló minőségű alapanyagokból, folyamatos ellenőrzés mellett legyártják, majd az építkezés helyszínén létesített beton alapon szerelik össze. Tisztán, hatékonyan és gyorsan. A megrendelő képzelete szabadon szárnyalhat, hiszen a technológiával teljesen egyszerű, sorozatgyártott épületek vagy éppen csúcsdesignnal megálmodott egyedi tervezésű ingatlanok is elkészíthetők.

berger 1 fotó

Mivel az "építkezést" nem befolyásolja az időjárás, a kivitelezés időszaka a hagyományos építkezésekhez képest lerövidül, gyakorlatilag néhány hónap alatt megszülethet a komplett otthon. Rejtett költségek nincsenek, hiszen a kivitelező árajánlatában az alapanyagok ára, a szakemberek díja, a szállítási és az építkezési költségek is benne vannak. Az már csak hab a tortán, hogy a készházas technológiával épített ingatlanok környezetbarát anyagokból készülnek, hatékonyan hőszigeteltek, így jóval alacsonyabb költséggel működtethetők.

A legyártott épületben mindennek megvan a csatlakozási pontja (pl. kapcsoló, szaniter), így a helyszínen már nem építkezés, inkább szerelés történik „mint egy IKEÁ-s bútor esetén”. A technológia előnye a gyorsaság és pontosság. A jelenlegi, szakemberben szegény időszakban is megvannak a minősített alvállalkozók, akik magas minőségben gyártják és szerelik az új otthonokat.

Ezt a cikket a(z) Berger Házak Zrt., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.